Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σφίγγουν το «ζωνάρι» και οι Ιταλοί

Τελευταία ενημέρωση:
Μετά το χθεσινό «ναι» της Γερουσίας και η ιταλική Βουλή ενέκρινε σήμερα με πλειοψηφία τα «ενισχυμένα» μέτρα λιτότητας, ύψους 70 δις ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί η... μετάδοση της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία.
Με 314 ψήφους υπέρ, 280 κατά και δύο αποχές, οι Ιταλοί βουλευτές υιοθέτησαν σήμερα στη διάρκεια μίας ψήφου που θεωρήθηκε ότι ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης, το νέο σχέδιο οικονομικής λιτότητας.
Οι βουλευτές και η ιταλική κυβέρνηση ελπίζουν ότι με τα νέα αυτά μέτρα λιτότητας θα μειωθεί το μεγάλο δημοσιονομικό της χρέος, που ανησυχεί τις παγκόσμιες αγορές, με στόχο να έχει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ως το 2014.
"Πρόκειται για ταξικές παρεμβάσεις, που πλήττουν τους φτωχούς και τους ασθενέστερους πολίτες, δεν παράγουν μεταρρυθμίσεις και ούτε ανάπτυξη", δήλωσε η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, που καταψήφισε τα μέτρα.

Από τη μεριά του ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, "θα ήθελα να προχωρήσω, όπως υποσχέθηκα, σε μείωση των φόρων. Θα το πράξω, αλλά όχι τώρα, διότι η φάση αυτή δεν μας το επιτρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου