Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Συναγερμός: Τρώγαμε δημητριακά με έντομα

Την άμεση ανάκληση και απόσυρση δημητριακών με παρουσία προνυμφών εντόμων απαίτησε ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετικές καταγγελίες που δέχτηκε

Στην απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος Nestle Fitness Fruits με δημητριακά ολικής αλέσεως, όπου διαπιστώθηκε παρουσία προνυμφών εντόμων, προχωρά η εταιρεία CPW ΕΛΛΑΣ ΑΕ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Nestle.
Σημειώνεται ότι χθες ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης διαπίστωσε τη διακίνηση δημητριακών ολικής αλέσεως με παρουσία προνυμφών εντόμων.
Πρόκειται για το προιόν «Nestle Fitness Fruits» με δημητριακά ολικής αλέσεως, σε συσκευασία των 375 γρ. με αρ. παρ.: L3185081900 06 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 04/07/2014.
Το προϊόν διανέμεται από την CPW ΕΛΛΑΣ ΑΕ και ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση της παρτίδας από την αγορά.
Από την πλευρά της η CPW ΕΛΛΑΣ διευκρινίζει ότι η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρεται σε παρουσία εντόμων εντός συγκεκριμένου και μεμονωμένου δείγματος και δεν αφορά κάποια άλλη παρτίδα του συγκεκριμένου προϊόντος.
"Η παραγωγική διαδικασία του προϊόντος σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει την παρουσία εντόμων στο προϊόν. Επιπλέον η σφραγισμένη συσκευασία του προϊόντος διασφαλίζει πλήρως το προϊόν, εφόσον βεβαίως τηρούνται οι κατάλληλες συνθήκες φύλαξης σε όλη την αλυσίδα από την αποθήκευση μέχρι την κατανάλωση", τονίζει η CPW Ελλάς στην ίδια ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου