Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Σκόπια: «Συνελήφθη στην Ελλάδα ο μεγαλοεπιχειρηματίας της χώρας μας – ο Δ. Κοντομηνάς»

Σκόπια.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς συνελήφθη στην Αθήνα με την κατηγορία της συμμετοχής σε ένα τραπεζικό σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων που έφερε στην Ελλάδα ζημία 100 εκατομμυρίων ευρώ.


Ο Κοντομηνάς ο οποίος χτίζει στα Σκόπια συνεδριακό κτήριο και ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην πλατεία «Μακεδονία», κατηγορείται μαζί με άλλους 24 κατηγορούμενους για συνενοχή σε σκάνδαλο διαφθοράς και τραπεζικής απάτης για χορήγηση δανείων χωρίς εγγύηση από την ελληνική Post Bank.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των 129 σελίδων της αθηναϊκής διερευνητικής έκθεσης, μέρος  της ηγεσίας της τράπεζας κατά την περίοδο 2008-2012 χορήγησαν τεράστια δάνεια σε Έλληνες επιχειρηματίες χωρίς καμία εγγύηση, προκαλώντας ζημία στη χώρα ποσού ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Ο Κοντομηνάς θα πρέπει να απαντήσει γιατί πήρε το δάνειο ύψους 110 εκατ. ευρώ και να διευκρινίσει στο δικαστήριο το δάνειο το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά για προσωπικό πλουτισμό και οι εγγυήσεις που αναφέρθηκαν είναι ανύπαρκτες.

Ο Έλληνας μυστηριώδης επιχειρηματίας, τον οποίο πολλοί στην Ελλάδα  τον θεωρούν άγιο, αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Σε μια δήλωσή του που έστειλε από τον νοσοκομείο υποστήριξε ότι η αλήθεια θα έρθει στο φως και η προσωπική περιουσία του αποτελεί εγγύηση για όλα τα δάνεια που έχει λάβει. 

Ισχυρίζεται επιπλέον ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, γράφει, μεταξύ άλλων,  το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
--

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου