Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Tα προσόντα που απαιτούνται από έναν δημοτικό αστυνομικό

Tα προσόντα που απαιτούνται από έναν δημοτικό αστυνομικό Τα προσόντα καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση των Κ. Μητσοτάκη και Χ. Αθανασίου και αφορούν δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
Με κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, καθορίστηκαν και ανακοινώθηκαν και τυπώθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα προσόντα που πρέπει να έχουν όσοι δημοτικοί αστυνομικοί, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θέλουν να γίνουν εξωτερικοί φρουροί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές.
Μετά την ανακοίνωση των προσόντων που απαιτούνται για όσους θέλουν να ενταχθούν στην Αστυνομία, ήρθε και η ΚΥΑ για τις θέσεις που θέλει να καλύψει το υπουργείο Δικαιοσύνης εντός και εκτός των φυλακών.
Η κοινή υπουργική απόφαση καθορίζει τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αξιολόγησης ένταξης των συγκεκριμένων υπαλλήλων στους κλάδους εξωτερικής φρούρησης και φύλαξης των καταστημάτων κράτησης.
Όσον αφορά στα προσόντα των δημοτικών αστυνομικών πρέπει:
- να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
- να μην έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 45 ετών
- το ύψος των ανδρών να είναι τουλάχιστον 1,70 εκατοστά και των γυναικών 1,60 εκατοστά. Και αυτό πρέπει να το αποδείξουν με υπεύθυνη δήλωση!
Θα ακολουθήσει αξιολόγηση με τις σχετικές διαδικασίες για να καλυφθούν οι θέσεις που έχει ζητήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μετά την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Δικαιοσύνης, σειρά παίρνουν οι διαδικασίες για την μετακίνηση των «διαθέσιμων» δημοτικών αστυνομικών στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, στις υπηρεσίες ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών και στις υπηρεσίες δίωξης του παρεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου