Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ο Πούτιν στηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα επιθυμούν την «εξαφάνιση» των Ελλήνων.

poytinelΟ Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρόσθετη στήριξη των οικογενειών κατά την γέννηση του τρίτου παιδιού θα αυξήσει τη γεννητικότητα στη χώρα.

Κατά τη δήλωση της επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας Βερονίκα Σκβορτσόβα, “η βρεφική θνησιμότητα μειώθηκε κατά 20%”, όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

“Οι επιδοτήσεις για το τρίτο παιδί σχεδόν στις μισές περιοχές της Ρωσίας φτάνουν στους ανθρώπους. Ελπίζω ότι θα επιδράσει αποτελεσματικά στην αύξηση της γεννητικότητας “, είπε ο Πούτιν στη συνάντηση με την Υπουργό Υγείας Βερονίκα Σκβορτσόβα.

Με τη σειρά της η επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας επισήμανε ότι “τον Αύγουστο μήνα σημαντικά μειώθηκε η θνησιμότητα σε βασικές ομάδες ασθενών “. “Η γενική θνησιμότητα μειώθηκε κατά 4,6%, λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων πάνω από 7%, λόγω των αυτοκινητικών ατυχημάτων κατά 15%, η βρεφική θνησιμότητα σχεδόν κατά 20%”, ανέφερε η Σκβορτσόβα.

Κατά τη δήλωσή του αυτές οι θετικές αλλαγές έδειξαν ότι παρά την έντονη αρχή της χρονιάς μετά από οκτώ μήνες έχουν εκτελεστεί όλοι οι στόχοι οι οποίοι προβλέπονταν στον χάρτη του Δεκεμβρίου του 2013.

Εντωμεταξύ κατά τα στοιχεία του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης της Ρωσίας στη Ρωσία πάλι καταγράφεται  φυσιολογική αύξηση του πληθυσμού. Τον Αύγουστο η γεννητικότητα υπερέβη τη θνησιμότητα κατά 23 χιλιάδες άτομα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI, η γεννητικότητα στη Ρωσία κατά τους οκτώ μήνες του 2013 αποτέλεσε 1,255 εκατ.  άτομα και ο αριθμός αυτός είναι  κατά 1,7 χιλιάδες νεογέννητα μεγαλύτερος σε σύγκριση με την ανάλογη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Η αύξηση του αριθμού των νεογέννητων σημειώθηκε σε 41 περιοχές. Σε μια σειρά από περιοχές η γεννητικότητα αυξήθηκε κατά 3 και άνω τοις εκατό, και , ειδικότερα, στο Ταταρστάν, στην περιοχή της πόλης Χαμπάροβσκ, της πόλης Σαμάρα, της πόλης Ουλιάνοβσκ και της πόλης Νοβοσιμπίρσκ, καθώς και στην Αγία Πετρούπολη και στην Άπω Ανατολή.  Και μάλιστα η αύξηση της γεννητικότητας στη Ρωσία δεν διακόπτεται από το 2005.

Αυτά τα αποτελέσματα υπήρξαν συνέπεια της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, των αλλαγών στις αξίες και την ενεργό δημογραφική πολιτική του κράτους.

Ο μόνιμος πληθυσμός της Ρωσίας είναι άνω των 143 εκατ. άτομα. Κατά το 2012  ο αριθμός του αυξήθηκε κατά 314 χιλιάδες άτομα. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η δημογραφική κοιλιά στην οποία η χώρα βρέθηκε ως αποτέλεσμα φιλελεύθερων οικονομικών μεταρρυθμίσεων και κοινωνικών αναταραχών της δεκαετίας του 1990, έχει ξεπεραστεί επιτυχώς.

makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου