sidirodromoskkΟ κύβος ερρίφθη. Τα σενάρια που μιλούσαν εδώ και πολύ καιρό για διακοπεί της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Κοζάνης και Κομάνου, προκειμένου η ΔΕΗ να εξόρυξη τον λιγνίτη που βρίσκεται κατά μήκος των γραμμών,  βαίνουν  προς υλοποίηση τους.
Αυτό επιβεβαιώνεται από πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι οποίες αναφέρουν ότι πράγματι θα διακοπεί η γραμμή άλλα θα συνεχιστεί το μεταφορικό εμπορικό έργο και μετά την διακοπή της γραμμής.
Δεν γνωρίζουμε αν αυτό σημαίνει ότι πριν την απομάκρυνση της υπάρχουσας γραμμής, θα έχει κατασκευαστεί και παραδοθεί εναλλακτική γραμμή, με έξοδα της ΔΕΗ όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις με τις οδικές αρτηρίες. Εκτός και αν ο ΟΣΕ πάρει κάποια αποζημίωση –που απευχόμαστε- για την μεταφορά του έργου με οδικά μεταφορικά μέσα.  Προς το παρόν, η γραμμή είναι ενεργή, και εκτελούνται κάποια εμπορευματικά δρομολόγια μέχρι στιγμής. Θα πρέπει να σημειώσουμε για την ιστορία, ότι από τον Ιούλιο του 2010,  έχουν διακοπεί τα επιβατικά δρομολόγια από Αμύνταιο για Κοζάνη με το αιτιολογικό της μειωμένης επιβατικής κίνησης.

kozan.gr