ergasia Πρόσληψη εργατών υψηλής εξειδίκευσης µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου για την  εκτέλεση του ενταγµένου έργου στο Ε.Π. «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» µε τίτλο «Χάραξη  Οδού Πτολεµαΐδας – ∆υτικής Εορδαίας και Σύνδεση µε τον Κάθετο Άξονα Κοζάνης – Φλώρινας»,  της Λ΄ ΕΠΚΑ.
Όσοι επιθυµούν να προσληφθούν, καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά, νοµίµως επικυρωµένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά (σε περίπτωση ταχυδροµικής υποβολής οι αιτήσεις µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ηµεροµηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση: Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής – Κοζάνης, Τ.Κ:500 04, (τηλ. επικοινωνίας: 2461098800-1) εντός προθεσµίας πέντε (5) εργασίµων ηµερών που αρχίζει από την εποµένη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόµβο (ιστοσελίδα) της εφαρµογής ∆ΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) και του
ΥΠ.ΠΟ.Α (http://www.yppo.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (από 10/10/2013 έως 16/10/2013).
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει µία µόνο αίτηση και για θέσεις µίας µόνο κατηγορίας προσωπικού. Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε µία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισµό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.
ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει :
α) Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες κράτους της Ε.Ε. Για τον υποψήφιο χωρίς ελληνική ιθαγένεια, ο οποίος πρέπει να αποδείξει ότι γνωρίζει την ελληνική γλώσσα σε βαθµό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων της οικείας ειδικότητας απαιτείται Πιστοποιητικό Ελληνοµάθειας (N.2413/1996 άρθρο 10 παρ. 1) που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας: α) ΥΠΕΠΘ Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Αθήνα, τηλ. 210−3443384 και β) Καραµαούνα 1, Πλ. Σκρά, Τ.Κ. 55132 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310− 459101, των κατωτέρω επιπέδων:
Α΄ ΕΠΙΠΕ∆Ο: Για την Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.). Επίσης αποδεικνύεται µε αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης (Πανεπιστηµιούπολη, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54006, τηλ. 2310/997571−72−76) το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από άλλη σχολή ή σχολείο Ελληνικής Γλώσσας. ∆εν
απαιτείται η απόδειξη γνώσης της ελληνικής γλώσσας για Βορειοηπειρώτες, Κύπριους Οµογενείς και Οµογενείς αλλοδαπούς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίµβρο και Τένεδο.
β) Να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
γ) Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν.
δ) Να µην έχουν κώλυµα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συµπαράσταση)
Εξαίρεση: Οι υποψήφιοι για θέσεις βοηθητικού ή ανειδίκευτου προσωπικού υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει την ποινή ή τα µέτρα ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρο (Ν. 2207/1994 άρθρο 4 παρ. 6)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΥΕ
Ως βαθµολογούµενη εµπειρία για όλες τις κατηγορίες νοείται η απασχόληση µε σχέση εργασίας ή σύµβαση έργου στο δηµόσιο ή ιδιωτικό τοµέα ή άσκηση επαγγέλµατος σε καθήκοντα ή έργα συναφή µε το αντικείµενο της προς πλήρωση θέσης. Η εµπειρία λαµβάνεται υπόψη µετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών µε τον οποίο οι  υποψήφιοι µετέχουν στη διαδικασία επιλογής.
ΕΙ∆ΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
ΥΕ Ειδικευµένοι Εργάτες
- Απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριτάξιου γυµνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει µέχρι και το 1980 απολυτήριο δηµοτικού σχολείου) ή ισοδύναµος απολυτήριος τίτλος κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.∆. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιµος τίτλος της αλλοδαπής.
- Αποδεδειγµένη Εµπειρία (τουλάχιστον 6µηνη) συναφή µε το αντικείµενο της προκηρυσσόµενης θέσης (αφορά στο 60% των προκηρυσσόµενων θέσεων εφόσον βεβαίως υπάρξουν και υποψήφιοι µε εξειδίκευση χωρίς εµπειρία).
Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους µε το προσόν του απολυτηρίου τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης, µπορούν να επιλεγούν και υποψήφιοι χωρίς τίτλους σπουδών, αλλά µε συναφή εµπειρία.
∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
Η διαδικασία της πρόσληψης είναι η προβλεπόµενη στο άρθρο 81 του Ν. 1958/1991 σε συνδυασµό µε το Π.∆. 99/1992 και το άρθρο 1 παρ. 2 εδάφιο η του Ν.3812/28-12-2009, όπως ισχύουν. Το 60% των προκηρυσσόµενων θέσεων, ξεχωριστά για κάθε κατηγορία προσωπικού, θα καλυφθεί από υποψήφιους που έχουν εξειδικευµένη και συναφή εµπειρία µε την προκηρυσσόµενη θέση και το 40% θα καλυφθεί από υποψήφιους χωρίς εµπειρία αλλά µε εξειδίκευση η οποία πρέπει απαραίτητα να προκύπτει από τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Για την κατανοµή των προκηρυσσόµενων θέσεων λαµβάνεται υπόψη ότι, για κλάσµα µισής
µονάδας και πάνω διατίθεται µια θέση στην κατηγορία όσων έχουν εµπειρία.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
Λόγω των υψηλών απαιτήσεων εκτέλεσης των εργασιών, για έργα έρευνας, αναστήλωσης,  αποκατάστασης, συντήρησης και διαµόρφωσης Μνηµείων Αρχαιολογικών χώρων και των εκτελούµενων Έργων Μουσείων µε ειδικευµένο επιστηµονικό προσωπικό και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης, θα εφαρµοσθούν τα κριτήρια και η αντίστοιχη µοριοδότηση του άρθρου 18 του Ν. 2190/1994 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει µε το άρθρο 6 του Νόµου 3812/2009. Ειδικότερα οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα απαιτούµενα τυπικά προσόντα, κατατάσσονται κατά κλάδο και ειδικότητα, κατά φθίνουσα σειρά µορίων, µε βάση την βαθµολογία που συγκεντρώνουν στα βαθµολογούµενα κριτήρια. Η κατάταξη υποψηφίων του εξειδικευµένου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, το οποίο έχει εργασιακή εµπειρία µε την προκηρυσσόµενη θέση κάτω των έξι (6) µηνών, γίνεται σε πίνακα
σύµφωνα µε τα λοιπά βαθµολογούµενα κριτήρια κατά κλάδο και ειδικότητα µόνο εφόσον η εξειδίκευση προκύπτει από τον τίτλο σπουδών. (Για τους εργατοτεχνίτες και ειδικευµένους  Εργάτες εξειδικευµένο τίτλο κατέχουν οι απόφοιτοι της σχολής Μαρµαροτεχνιτών Πανόρµου Τήνου).

kozan.gr