Μετά την Κοζάνη και οι πολίτες της Πτολεμαΐδας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν – έστω για ένα διάστημα – χρήση των δωρεάν υπηρεσιών πληροφόρησης του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Δ. Μακεδονίας και κυρίως την εξειδικευμένη γνώση που παρέχει η μη κερδοσκοπική εταιρεία σε θέματα που σχετίζονται με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, συζητήθηκε σχετικό αίτημα του ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας προς το Δήμο Εορδαίας για την παραχώρηση χώρου στο κτίριο της σχολής της δημοτικής αστυνομίας, με σκοπό τη δημιουργία παραρτήματος. Όπως αναφέρεται στο αίτημα, το κέντρο θα στελεχωθεί με έξι άτομα (από την περιοχή της Εορδαίας) τα οποία θα απασχοληθούν στο ΚΕΠΚΑ με το πρόγραμμα της 5μηνης κοινωφελούς εργασίας.
Το αίτημα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αν και δεν έλειψαν οι διαφωνίες από κάποιους δημοτικούς συμβούλους, που έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο αρνητικών επιπτώσεων στους δικηγόρους της Εορδαίας από την εξέλιξη αυτή, αφού – όπως σημείωσαν – το ΚΕΠΚΑ (που απαρτίζεται από δικηγόρους) δεν αποκλείεται να λειτουργεί ως «οδός φυγής» πολιτών της Πτολεμαίδας προς αντίστοιχους συναδέλφους τους στην Κοζάνη.
Να σημειώσουμε ότι μετά τη λήξη του 5μηνου, η διοίκηση του ΚΕΠΚΑ, θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης της λειτουργίας του παραρτήματος, με βάση την «κίνηση» του κέντρου.

Kozan.gr