Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΣΚΟΠΙΑ > ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ & ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ!


Πρωτοσέλιδη αναφορά της σκοπιανής εφημερίδας ''Ντνέβνικ'' χαρακτηρίζει τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης  Άνθιμο ''αντίχριστο'' και κάνει λόγο για ''κατοχή της Μακεδονίας από την Ελλάδα''. Και το παγκόσμιο συνέδριο των Σλάβων των Σκοπίων, πιστεύει ότι ο μητροπολίτης «Σολούνσκιοτ» (της Θεσσαλονίκης) Άνθιμος, με τις δηλώσεις του, αντί της ειρήνης και της αγάπης, ενθαρρύνει και τροφοδοτεί το ρατσισμό, το φασισμό, το μίσος και τον πόλεμο μεταξύ FYROM και της Ελλάδας.
Με τις δηλώσεις του, ως γνωστόν, ο Άνθιμος προτρέπει την Αθήνα να χρησιμοποιήσει την αυτοβιογραφία του πρώην πρωθυπουργού της FYROM Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι Σλάβοι είναι οι μεγαλύτεροι πλαστογράφοι της Ιστορίας, για να αποδείξει ότι η Ελλάδα έχει δίκιο στη διαμάχη με τα Σκόπια. Σύμφωνα με τον Τοντόρ Πετρόφ, τον πρόεδρο των Σκοπιανών της Διασποράς, ο ''Γκεοργκιέφσκι δεν χρειάζεται να κάνει διδάγματα για την ιστορία και τη δημοκρατία, αλλά θα έπρεπε να βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή για προδοσία και αδικαιολόγητο πλουτισμό''.

''Το Παγκόσμιο Σλαβικό Συμβούλιο απορρίπτει με αγανάκτηση τις δηλώσεις του μητροπολίτη της ‘Σολούν’ (Θεσσαλονίκης) για την διάδοση των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι οι μεγαλύτεροι πλαστογράφοι της ιστορίας των Βαλκανίων. Ο αντίχριστος Άνθιμος ( στο πρωτότυπο ''Антихристот Антимос'') ενστερνίστηκε τις ιδέες του Γκεοργκιέφσκι, επειδή και οι δύο είναι υπηρέτες του Σατανά. Είναι ένας εχθρός των Σκοπίων. Είναι ένας εχθρός των Σκοπίων, ένας προδότης με τ’ όνομα'', είπε ο Πετρόφ και συνέχισε ως εξής:

''Τα Σκόπια δεν συμμερίζονται την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Σερβία. Η Μακεδονία χωρίστηκε στον πόλεμο των Βαλκανίων με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου, και καταλήφθηκε από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Σερβία. Οι Σλάβοι των Σκοπίων υπήρξαν τα θύματα της γενοκτονίας και του βίαιου διωγμού από τις πατρίδες τους από το κατοχικό καθεστώς της Μακεδονίας. Ο Γκεοργκιέφσκι είναι μια παρωδία της δημοκρατίας των Σκοπίων. Προερχόμενος από βουλγαρική οικογένεια, έγινε Βούλγαρος πολίτης και ‘αντιμακεδονιστής’, και εξυβρίζει ασύστολα κατά των ‘Μακεδόνων’ σπέρνοντας ψεύδη για το ‘μακεδονικό έθνος’ και τους Σλάβους γενικότερα. Τις θέσεις του υπερασπίζονται οι ακροδεξιοί Βούλγαροι και οι νεοναζί Έλληνες, μαζί με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
Ο Γκεοργκιέφσκι δεν διαχωρίζει τη θέση του από τα στερεότυπα των βαλκανικών πρωτευουσών και τις ιστορίες περί πολιτισμού και ιστορίας της Μακεδονίας. Από τα χέρια του Βελιγραδίου έπεσε στην αγκαλιά της Σόφιας, με την εμμονή του για αλλαγή του συνταγματικού ονόματος, σύμφωνα με τα ελληνικά συμφέροντα. Ενώθηκε (ο Γκεοργκιέφσκι) με το φιλοσέρβο Τσερβενκόφσκι, που είναι συντεταγμένος στις επιδιώξεις της Αθήνας, του Βελιγραδίου και της Σόφιας, για μόνιμη αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας και την αναδιάρθρωση της πολιτικής εξουσίας στα Σκόπια'', είπε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Σλάβων των Σκοπίων.

Το πιό ωραίο ο Πετρόφ το αφήνει για το τέλος: ''Ο μακεδονισμός είναι για εμάς αυτοδιάθεση και αυτοπροσδιορισμός. Για τους Έλληνες, ο μακεδονισμός είναι στοιχείο γεωγραφίας, και από τους βαλκανικούς πολέμους η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχή της Αθήνας''.
Εξυπακούεται πως ουδέποτε το ΕΛ.ΚΕ.Δ.Α. θα ασχολούνταν με τα παραπάνω φαιδρά, αν αυτά δεν ήσαν η επίσημη και κρατικά κατασκευασμένη κυρίαρχη ιδεολογία στη FYROM, που τροφοδοτεί την ανθελληνική προπαγάνδα παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου