Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Προσοχή! Λογισμικό "κλέβει" στοιχεία από το κινητό σας.




Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι χρησιμοποιούν smartphones, αφού εντοπίστηκε συσκευή που παραβιάζει το απόρρητο και κλέβει τα προσωπικά σας δεδομένα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη ένας 33χρονος στο Ηράκλειο, ο οποίος πουλούσε απροκάλυπτα μέσω ιστοσελίδας ειδικό λογισμικό για υποκλοπή και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, μέσω ηλεκτρονικών συσκευών τύπου smartphones!!!

Μάλιστα το λογισμικό ήταν τόσο εξελιγμένο που παρείχε τη δυνατότητα «εμφάνισης» του τηλεφωνικού αριθμού των «απορρήτων» κλήσεων, ενώ κατέγραφε και τα γραπτά μηνύματα, καθώς και την γεωγραφική θέση.

Ο 33χρονος κατηγορείται για κακουργηματικές παραβάσεις που αφορούν στο απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών και στην πρόκληση για τέλεση κακουργήματος, από ενδιαφερόμενους αγοραστές συσκευών υποκλοπής τηλεφωνικών ή προφορικών συνομιλιών, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ιδιόχειρες σημειώσεις, κατάλογος με ονόματα πελατών που είχαν προμηθευτεί ανάλογο εξοπλισμό, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των -38.200- ευρώ.


Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου