Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η Ουγγαρία αντιστέκεται: "Δεν θα γίνουμε αποικία της ΕΕ" ! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;


Επίθεση κατά της ΕΕ εξαπολύει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, κατηγορώντας την ότι μεταχειρίζεται τη χώρα του σαν αποικία, μετά και την απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών να «παγώσουν» την εκταμίευση του ποσού των 495 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, τα οποία θα δίνονταν ως βοήθεια στην Ουγγαρία, εξαιτίας του υψηλού δημοσιονομικού της ελλείμματος.

Όπως αναφέρουν σχετικά Τα Νέα, μιλώντας σε συγκέντρωση που έλαβε χώρα στη Βουδαπέστη, ο συντηρητικός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του «δεν θα ζήσει με τις εντολές ξένων δυνάμεων».
«Δεν θα γίνουμε αποικία» είπε ο Βίκτορ Ορμπάν, εν μέσω δυνατών επευφημιών των οπαδών του, προσθέτοντας: «Σαν ευρωπαϊκή χώρα ζητάμε ίση μεταχείριση. Δεν θα γίνουμε δεύτερης κατηγορίας Ευρωπαίοι πολίτες».

«Νόμιμο αίτημά μας είναι να έχουμε τα ίδια μέτρα και σταθμά, τα οποία εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ»
 δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η απόφαση της ΕΕ για "πάγωμα" 495 εκατ. ευρώ κονδυλίων προς την Ουγγαρία ελήφθη έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το "πάγωμα" των πόρων θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2013. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται χρήση των κυρώσεων που προβλέπει το ενισχυμένο Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

Ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ έχουν κατηγόρησε την κυβέρνησή του Ορμπάν για αυταρχικές πρακτικές. Έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για νόμο που ψηφίστηκε και ο οποίος θεωρείται από κάποιους στην ΕΕ ότι περιορίζει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και της κεντρικής τράπεζας.

Η Βουδαπέστη, βέβαια, απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς και παράλληλα δεν σκύβει και το κεφάλι στους "μπαμπούλες" της ΕΕ, δίνοντας ένα μάθημα στους Έλληνες πολιτικούς που κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου