Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οι μίζες δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε κόμμα, και είναι διαχρονικές.

Η μίζα υπάρχει από τον καιρό της συστάσεως του ελληνικού κράτους, και υπάρχει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Μην κοροϊδεύουν τον κοσμάκη που συμμετέχει σε αυτό το κόλπο ότι θα την καταπολεμήσουν, διότι δεν τον ενδιαφέρει κιόλας, αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο κάνει την… δουλειά του. Εαν την ανακαλύπτουν κάποιοι όταν δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν, δεν λέει τίποτα.
Τέρμα το πάρτι στο ΙΚΑ, έλεγαν με στόμφο χθες ο ανεκδιήγητος υπουργός ανεργίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ο μια ζωή κρατικοδίαιτος τώρα διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Πιάσαμε το κύκλωμα των τρωκτικών, αυτοδιαφημίζονταν οι προαναφερόμενοι δεχόμενοι τα συγχαρητήρια δημοσιογράφων από πρωινές εκπομπές που βγάζουν το μεροκάματο με εξυπνάδες και πάντα μέσα στο κλίμα. Όμως δεν έχει όριο το όργιο σπατάλης στο οποίο επιδίδονταν οι "ποντικοί" στο ΙΚΑ. Τη στιγμή που στις αποθήκες υπήρχαν απίστευτα τεράστιες ποσότητες υλικών, έκαναν νέες παραγγελίες με τις υπερκοστολογήσεις να φτάνουν το 1.000%! και αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου αφού μέσω των μιζών «συντηρούνται» και οι εκάστοτε υπουργοί.
Το "Έθνος", αναφέρει πως βρέθηκαν τανάλιες, βαμβάκι, αλλά και οκτώ τόνοι γύψου και άλλα πολλά. Τα υλικά που βρέθηκαν αρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες του Ταμείου για χρόνια αλλά αντ'αυτού στοιβάζονταν στις αποθήκες και ελέω μίζας κάποιοι φρόντιζαν να παραγγέλνουν συνέχεια νέα. Στο νέο σκάνδαλο που αφορά κυρίως το διάστημα 2005 έως το 2010 εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του Ταμείου αλλά και εταιρείες που χορηγούσαν τα υλικά. Δεν μας λέει όμως για τα πανάκριβα μηχανήματα που στοιβάζονται στις αποθήκες.
Την ίδια ώρα έρχεται και η δήθεν αποκάλυψη που στην ουσία γνωρίζουν όλοι, πως υπάρχει κύκλωμα στο υπουργείο ανάπτυξης που παίρνει εκβιαστικά μίζες για να προωθήσει τους φακέλους επιχειρηματιών στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, αναγκάζοντας την Αννούλα για τα μάτια του κόσμου, να ξηλώσει 100 υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης μετά και τη σύλληψη υπαλλήλων της συγκεκριμένης διεύθυνσης για χρηματισμό, και δόθηκε εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση από το 2005 μέχρι σήμερα καθώς η καταγγελία από τον επιχειρηματία έγινε το 2005 λες και οι μίζες στην Ελλάδα ξεκίνησαν από τότε. Μετά την αποκάλυψη του πρώτου σκανδάλου από ήρθε και δεύτερη περίπτωση εκβιασμού. Στην πρώτη περίπτωση όπως δήλωσε στο Newsit o επιχειρηματίας Αριστείδης Μάρκου "τον ταλαιπωρούσαν από τις 27/10/2005. Ενώ είχε υπαχτεί η επένδυσή του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν αποφασιζόταν τίποτα γιατί δεν είχε ενδώσει στις πιέσεις της μίζας, και καταστράφηκε οικονομικά. Τη δεύτερη περίπτωση την αποκάλυψε το Mega και αφορά τον πρόεδρο της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου από τη Δράμα, Σταύρο Γκανή ο οποίος σύμφωνα με όσα κατήγγειλε υπάλληλοι του ίδιου τμήματος του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ μίζα για να προχωρήσουν την επιχορήγησή του συνολικού ύψους 4.400.000 ευρώ για επένδυση στην ήδη υπάρχουσα βιομηχανία.
Τα βουνά γύρω από την Αθήνα είναι γεμάτα βίλες . Ο δρόμος προς το Σούνιο στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε πεύκα. Σήμερα έχει μόνο πολυτελείς κατοικίες, το χτίσιμο των οποίων (μετά το κάψιμο των δασών) ευνοήθηκε για να έχει η χώρα ανάπτυξη. Τι σημασία έχει πού βρέθηκαν τα λεφτά για να χτιστούν όλα αυτά τα σπίτια; Τι σημασία έχει και ποιος αναρωτιόταν, για παράδειγμα, πώς μπορούσαν υπάλληλοι του Δημοσίου να αγοράζουν σπίτια στον δασωμένο Διόνυσο ή στους Θρακομακεδόνες; Σημασία είχε ότι κινούνταν το χρήμα και αυτό ήταν αρκετό για να κλείνουν τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας (που ξύπνησαν τάχα τώρα για να μας ξανακοιμήσουν) τα μάτια τους, με το αζημίωτο πάντα.

ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου