Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μεταφορά και λειτουργία του ΕΚΑΒ σε χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πτολεμαϊδας (Κλειστό Γυμναστήριο)


Σε χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πτολεμαΐδας (κλειστό γυμναστήριο) μεταφέρεται το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας του ΕΣΥ (ΕΚΑΒ) με την προσδοκία να υπάρχει η δυνατότητα για καλύτερη δυνατή κάλυψη αθλητών και πολιτών σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη να προσφερθούν οι υπηρεσίες του Κέντρου.

Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της ΚΕΔΕ για στέγαση και λειτουργία του ΕΚΑΒ σε χώρο του κλειστού γυμναστηρίου από όπου –όπως εκτιμάται- θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης και περισσότερο ουσιαστικής παρέμβασης τόσο για τους αθλητές που χρησιμοποιούν την αίθουσα των Βαρέων Αθλημάτων, για τους αθλητές του Στίβου, για το Κολυμβητήριο αλλά και για όσους από τους πολίτες επιλέγουν το ΔΑΚ προκειμένου να περπατούν και να αθλούνται .



Για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ έχει ήδη παραχωρηθεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος που βρίσκεται κάτω από τις κερκίδες του Αθλητικού Κέντρου έτσι ώστε επί 24ώρου βάσεως να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης από το προσωπικό. Περαιτέρω, η λειτουργία του ΕΚΑΒ από το νέο χώρο εκτιμάται ότι από τη πρώτη στιγμή θα αποβεί ιδιαίτερα αποτελεσματική καθώς θα εδρεύει σε ένα κομβικό σημείο, στο Περιφερειακό τμήμα της πόλης έχοντας άμεση πρόσβαση και συνδέοντας: πόλη, οικισμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις και νοσοκομείο.



Όπως είναι γνωστό, σκοπός του ΕΚΑΒ είναι ο συντονισμός της παροχής, σε έκτακτες περιπτώσεις, άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες και η μεταφορά αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας.


Πρόκειται για τον μοναδικό επίσημο φορέα της πολιτείας στην παροχή υπηρεσιών Επείγουσας Προ-νοσοκομειακής Ιατρικής και Νοσηλευτικής Φροντίδας. Μελετά, προτείνει και αναπτύσσει προγράμματα που αφορούν στον τομέα της Επείγουσας Ιατρικής.
Η ΚΕΔΕ εκφράζει τη σιγουριά της ότι με τη στέγαση του ΕΚΑΒ στο νέο χώρο, η λειτουργία του θα καταστεί περισσότερο αποτελεσματική για αθλητές και πολίτες.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου