Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

1660 αιτήσεις στο το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Εορδαίας για μια θέση στον “ήλιο”

1660 αιτήσεις για μια θέση στον “ήλιο” Ενδεικτική του μεγάλου ποσοστού ανεργίας στην περιοχή μας και δη στο Δήμο Εορδαίας, είναι η κοσμοσυρροή υποψηφίων για τη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας- έστω και προσωρινής, καθώς για τις 210 θέσεις που εγκρίθηκαν για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Εορδαίας κατατέθηκαν 1660 αιτήσεις! 
Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 17 Αυγούστου 2012 και όπως πληροφορηθήκαμε σε επικοινωνία μας με το ΙΠΑΔΜ (Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας), το οποίο ανέλαβε την ευθύνη υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, ξεκίνησε ο έλεγχος των αιτήσεων και αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι πίνακες με τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων.
Η Πράξη “Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στη Δυτική Μακεδονία” εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 8: “Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση” του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ.) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).
Αντικείμενο της Πράξης είναι η δημιουργία θέσεων Απασχόλησης για την υλοποίηση προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟ.Χ.) σε συνεργασία με συμπράττοντες φορείς, εν προκειμένω το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο υλοποιεί δύο προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα με συμπράττοντες φορείς:
την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Γρεβενών και το Δήμο Γρεβενών και το Δήμο Εορδαίας.
Σημειωτέον ότι ο αριθμός των υποψηφίων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Εορδαίας θεωρείται υπέρογκος, καθώς πολλοί ενδιαφερόμενοι, νέοι κυρίως, που δεν είχαν κάρτα ανεργίας ή είχαν μικρό διάστημα ανεργίας δεν κατέθεσαν καν αιτήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφού οι πιθανότητες επιλογής τους λόγω της μεγάλης προσέλευσης υποψηφίων ήταν απειροελάχιστες.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην πρόσληψη 210 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας 5 μηνών. Η αμοιβή για κάθε προσλαμβανόμενο είναι 25€ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625€ μηνιαίως.
Το νέο προσωπικό που θα τοποθετηθεί στον Δήμο Εορδαίας αναμένεται να στελεχώσει 35 ειδικότητες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Οι πολυπληθέστερες εξ αυτών αφορούν Εργάτες Γενικών Καθηκόντων ΥΕ που ανέρχονται σε 50 θέσεις. Υπάρχουν ακόμα 18 θέσεις ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, 10 θέσεις ΔΕ Οδηγών, 10 θέσεις ΔΕ Χειριστών Χωματουργικών Μηχανημάτων, 10 θέσεις ΠΕ ή ΤΕ Γεωπόνων Φυτικής Παραγωγής, 8 θέσεις ΠΕ Γυμναστών, 8 θέσεις ΠΕ/ΤΕ ή ΔΕ Νοσηλευτών, ενώ υπάρχουν και αρκετές άλλες ειδικότητες όπως βρεφονηπιοκόμων, δασολόγων, οικονομολόγων, περιβαλλοντολόγων κ.α..
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου