Έπειτα από απουσία δύο χρόνων και μετά από 3 επιτυχημένες διοργανώσεις OPEN M.T.B. PTOLEMAIDA 2007-2008-2009 το TEAM PODILATOMANIA, ο Δήμος Εορδαίας και το κατάστημα PODILATOMANIA διοργανώνουν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 12μ. τον αγώνα ποδηλασίας «1η Ανάβαση Βλάστης» συνολικής διαδρομής 26.65 χλμ.
Ο αγώνας είναι OPEN (ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ) και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών. Αθλητές μικρότερης ηλικίας μπορούν να συμμετάσχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων τους.
Η εκκίνηση θα γίνει από την κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας στις 12μ. και το ελεύθερο θα δοθεί στα 10.92 χλμ. Ο τερματισμός θα γίνει στο καταφύγιο του Συλλόγου Βλατσιωτών Θεσσαλονίκης (ξενώνα Τζαβέλα) στο Μουρίκι. Η θετική υψομετρική διαφορά είναι 965μ. όπου ξεκινάει από 599μ. και φτάνει τα 1552μ. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής περικλείεται από το καταπράσινο δάσος Οξιάς του Δήμου Μουρικίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας e-mail στο podilatomania@yahoo.gr.Οι εγγραφές θα γίνονται επίσης και στο χώρο της εκκίνησης μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
Μετά τον τερματισμό θα γίνει απονομή των βραβείων στη Βλάστη, όπου θα υπάρχει μπουφές με φαγητό στην κεντρική πλατεία της Βλάστης.