Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σκόπια: Έκκληση στις ΗΠΑ για επίλυση της κυβερνητικής κρίσης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέσω της πρεσβείας τους στα Σκόπια, επιδιώκουν μείωση των εντάσεων που οδήγησαν στην πρόταση νόμου με τον οποίο νόμο επιδιώκεται  η αποκατάσταση όλων των μελών  των σλαβικών δυνάμεων ασφαλείας του 2001.


 Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Υφυπουργό για την εφαρμογή της Συμφωνίας Πλαισίου της Οχρίδας του 2001, Μούσα Τζαφέρι, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Paul Wohlers.

Μετά τη συνάντηση ο Τζαφέρι δήλωσε ότι συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να ξεπεραστεί αυτή η κυβερνητική κρίση, την οποία αποκάλεσε δραματική.
Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, ανέφεραν ότι εκτός από την αμερικανική πρεσβεία, ο εκπρόσωπος της ΕΕ στα Σκόπια  και άλλοι πρέσβεις δυτικών χωρών συμμετείχαν στην αποστολή άμβλυνσης της έντασης που δημιουργήθηκε.

Η παρέμβασή τους φαίνεται να έχει δώσει αποτελέσματα, αφού οι βουλευτές του αλβανικού κόμματος DUI επέστρεψαν στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων και ψήφισαν αρκετούς νόμους που αφορούν την εναρμόνιση της νομοθεσίας με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή όμως η αλλαγή στάσης του DUI εξόργισε την αλβανική αντιπολίτευση που ζήτησε από τον ηγέτη του DUI, Αλί Αχμέτι να εκθέσει την κυβέρνηση, αν θέλει πραγματικά να μπλοκάρει το σχέδιο νόμου για τα μέλη των σλαβικών δυνάμεων ασφαλείας.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου