Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ξέχασαν τον "Αρτίστα" Αγγελόπουλο

Μπορεί το The Artist να σάρωσε τα Όσκαρ και να έδωσε φαντασμαγορική χροιά στη χθεσινή βραδιά, ωστόσο αυτή επισκιάστηκε από τη μη αναφορά στο μεγάλο Έλληνα Θόδωρο Αγγελόπουλο

Του Αραχναίου

Φαντασμαγορικά, όπως κάθε χρόνο, τα βραβεία των Όσκαρ χθες.
Το ασπρόμαυρο φιλμ "The Artist", ο μεγάλος νικητής, εκπρόσωπος ενός διαφορετικού κινηματογράφου, δίχως εφέ και ταχεία εναλλαγή σκηνών, μακριά από το δόγμα του σύγχρονου αμερικάνικου κινηματογράφου.
Ένα βουβό, ασπρόμαυρο, αριστοτεχνικό φιλμ με Ευρωπαίους πρωταγωνιστές και διάφορους αστέρες του Χόλιγουντ σε μικρότερους ρόλους. Ένα...
ευρωπαϊκό σχόλιο για τις ξεχασμένες δυνατότητες του αμερικανικού κινηματογράφου, ενός κινηματογράφου που θα μπορούσε να παράγει και πάλι πολιτισμό μακριά από τη λογική της βιομηχανίας εντυπωσιακών μεν, αποχαυνωτικών δε, θεαμάτων για σύγχρονες αρένες.
Και αν ο Ευρωπαίος Αρτίστας είναι η ευχάριστη πλευρά της χθεσινής βραδιάς, στα αρνητικά συγκαταλέγονται η παράλειψη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, όπως και των Pedro Armendáriz και Raul Ruiz από το "In memoriam" βίντεο που προβλήθηκε στη χθεσινή τελετή. Αντί αυτών, η ..."Ακαδημία" προτίμησε να συμπεριλάβει τον Steve Jobs.
 
pinakio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου