Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Υπάλληλοι και πολίτες έστησαν τη μεγάλη κομπίνα!




Στη δημοσιότητα ετοιμάζεται να δώσει η Οικονομική Αστυνομία τις λεπτομέρειες μια απίστευτα καλοστημένης κομπίνας σε βάρος του ΙΚΑ στην οποία συμμετείχαν τόσο υπάλληλου του ιδρύματος όσο και πολίτες.
Οι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας ερευνούν την απάτη και έχουν συλλέξει πολλά στοιχειά για την αποκάλυψη της, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες υπολογίζεται ότι έχει ζημιωθεί το ίδρυμα μέχρι και με 20 εκ. ευρώ!

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, κάποιοι υπάλληλοι πρότειναν σε εκατοντάδες πολίτες να παριστάνουν τους ασθενείς και στη συνεχεία να εισπράττουν από τα ταμεία του ΙΚΑ τα χρήματα για την υποτιθέμενη νοσηλεία τους.

Οι πολίτες έπαιρναν ένα χαρτζιλίκι, οι «έξυπνοι» υπάλληλοι τα περισσότερα χρήματα και έτσι εκατομμύρια ευρώ έφευγαν από τα ταμεία του ΙΚΑ και πήγαιναν στις τσέπες των επιτηδείων.
Μάλιστα, το θράσος των υπαλλήλων του ΙΚΑ ήταν τέτοιο που πλησίαζαν πολίτες κάνοντας τους προσφορές σαν αυτές που συναντά κανείς σε κάτι «περίεργες» αγγελίες που προτείνουν τρόπους για να βγάλει κανείς εύκολα και χωρίς ιδρώτα χρήματα!

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες απάτες σε βάρος ασφαλιστικού ταμείου και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα υπερβαίνουν τα τριακόσια...






parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου