Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Tο χωριό που θα σώσει τον κόσμο από την συντέλεια!

Όλα ξεκίνησαν από τα ημερολόγια των Μάγιας ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, από την ερμηνεία που έδωσαν διάφοροι ερευνητές στο περιεχόμενο των ημερολογίων και τη σύνδεσή τους με το τέλος του κόσμου.
Ο λαός, που γνώρισε ιδιαίτερη ακμή στην Κεντρική Αμερική από το 1.800 π.Χ. έως το 1.450 μ.Χ., ορίζει, όπως υποστηρίζουν οι μελετητές των ημερολογίων, ότι στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 ολοκληρώνεται ο κύκλος της Μεγάλης Μέτρησης, του μεγάλου ημερολογίου που προσδιορίζει μια περίοδο 5.125 ετών...

Ωστόσο, ο τρόμος δεν προέκυψε από το ημερολόγιο των Μάγιας, αλλά από την ερμηνεία που έδωσε ο Αμερικανός ερευνητής, φυσικός και συγγραφέας του βιβλίου Apocalypse 2012, Lawrence E. Joseph.

Ο Joseph υποστηρίζει ότι το ημερολόγιο των Μάγιας ξεκινάει στις 11 Αυγούστου του έτους 3.114 π.Χ. (σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο). Αυτό σημαίνει ότι στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 τελειώνει το 13ο Μπακτούμ (όπως ονομάζεται), οπότε στις 21 Δεκεμβρίου αρχίζει το 14ο.
Για κάποιον (μάλλον αφελή) λόγο το τέλος του 13ου Μπακτούμ συνδέθηκε με την συντέλεια του Κόσμου, επεοδή σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιόδου. Ο ερευνητής ενισχύει τη θεωρία του με τον ισχυρισμό ότι την επόμενη ημέρα, στις 21 Δεκεμβρίου 2012 δηλαδή, είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο και ο Ήλιος θα είναι ευθυγραμμισμένος με το κέντρο του Γαλαξία για πρώτη φορά μετά από 26.000 χρόνια.
Αυτό υποτίθεται ότι θα φέρει κατακλυσμιαίες εκρήξεις ηφαιστείων, μαγνητικές καταιγίδες και ακτινοβολία από το διάστημα.

Τι σημαίνει αυτό πραγματικά;
Οι αστρονομικές ευθυγραμμίσεις δεν είναι ούτε άγνωστο ούτε επικίνδυνο φαινόμενο. Οι επιστήμονες μάλιστα παρατηρούν συνεχώς παρόμοια φαινόμενα στον ουρανό.
Γεγονός πάντως είναι ότι δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι ακριβώς τελείωνε για τους Μάγιας κάθε 5.125 χρόνια, με το τέλος του κύκλου της Μεγάλης Μέτρησης δηλαδή. Παρόλα αυτά ο Joseph το συνέδεσε με τις συμφορές που θα πλήξουν την ανθρωπότητα, αρχίζοντας από την ηλιακή δραστηριότητα που θα βρίσκεται στο ζενίθ της το 2012.
O Joseph βέβαια δεν είναι ο μόνος που έχει τρομοκρατήσει τον κόσμο. Ένας άλλος ερευνητής, ο John Major Jenkins, δίνει διαλέξεις από πόλη σε πόλη στην Αμερική με πανάκριβη είσοδο για το τέλος του κόσμου, ενώ έχει γράψει (αλίμονο) και σχετικό βιβλίο.

Η "Προφητεία του 2012" του Φιμπονάτσι (του καλόγερου, όχι του μαθηματικού)
Γνωστή και αρκούντως τρομακτική είναι και η προφητεία του καλόγερου Σεμπαστιάνο Φιμπονάτσι, ο οποίος φαίνεται ότι έχει πέσει μέσα σε παλαιότερες προφητείες του. Είχε προφητεύσει, για παράδειγμα, ότι στις 30 Απριλίου του 1945 θα πεθάνει το "Θηρίο". Πρόκειται για την ημερομηνία που αυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ. Συνδέει μάλιστα την ημερομηνία αυτή με την σύλληψη του "Άλλου", όπως τον αποκαλεί. Ο "Άλλος", που δεν διευκρινίζεται αν είναι καλός ή κακός, θα δημιουργήσει στρατιά αγγέλων που θα πολεμήσουν με τους δαίμονες στον Τελευταίο Πόλεμο, λέει ο Φιμπονάτσι.
Εντυπωσιακή είναι και η προφητεία του για το 2008, όπου θα έρθει, λέει, η "Μεγάλη Καταστροφή" που θα σημαδευτεί με την έλευση του "Μαύρου" στην ηγεσία της "Νέας Ρώμης". Αν η "Μεγάλη Καταστροφή" είναι η οικονομική κρίση και αν ο 'Μαύρος" είναι ο Ομπάμα, η πρόβλεψη μπορεί να κριθεί επιτυχημένη και εμείς μπορούμε να αρχίσουμε να τρέμουμε ήδη από φόβο. Το 2012, λέει ο καλόγερος, ξεκινά η περίοδος της Αποκάλυψης (του Ιωάννη). Τρόμαξες; Κουράγιο! Υπάρχει τρόπος να σωθείς!

Όλοι στο Bugarach
Το ειρηνικό αγροτικό χωριό Bugarach βρίσκεται σε ένα από τα πιο "ιερά βουνά" της Γαλλίας, όπου υποτίθεται ότι κάτω από τη Γη διαμένουν εξωγήινοι, που περιμένουν να καταστραφεί ο κόσμος (μάλλον περιμένουν πολύ καιρό εκεί!). Γι' αυτό πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι αν καταφέρουν να φτάσουν στο χωριό θα έχουν μια ευκαιρία να σωθούν με τη βοήθεια των εξωγήινων, την ίδια στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος θα βρίσκεται στις φλόγες.
Και μπορεί εσύ να θεωρείς ότι το πράγμα αγγίζει τα όρια του γελοίου όχι όμως και ο δήμαρχος του χωριού, Jean-Pierre Delord, ο οποίος σε συνέντευξή του εξέφρασε τους φόβους του για το μέλλον: "Αν αύριο 10.000 άνθρωποι εμφανιστούν στο χωριό μας, όπου κατοικούν 200 άνθρωποι όλοι κι όλοι, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε τόσο κόσμο. Ενημέρωσα τις τοπικές αρχές για τις ανησυχίες μας και ζήτησα να θέσουν τον στρατό σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, το Δεκέμβριο του 2012".
Αυτό το σενάριο βέβαια δεν είναι και τόσο απίθανο με τόσα άρθρα που συμβουλεύουν τον κόσμο να πάει στο Bugarach για να σωθεί και τόση φημολογία για τα UFO.
Οι πιο προνοητικοί (ή πιο πονηροί) έχουν ήδη αγοράσει εκτάσεις γης στην περιοχή και προσφέρουν μαθήματα επιβίωσης (με το αζημίωτο φυσικά), χρεώνοντας τους ουκ ολίγους (αφελείς) μαθητές τους 800 ευρώ την εβδομάδα. Οι κάτοικοι παραπονιούνται ότι με τόσους ξένους δεν νιώθουν πια το χωριό τους δικό τους.
Η σύνδεση του Bugarach με τους εξωγήινους ενισχύεται από τη φήμη ότι το χωριό ενέπνευσε τον Ιούλιο Βερν για να γράψει το βιβλίο "Ταξίδι στο κέντρο της Γης", όπως άλλωστε και τον Spielberg για την ταινία "Στενές επαφές τρίτου τύπου", παρά το γεγονός ότι τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Devil's Tower στο Wyoming.

Δεν είναι η πρώτη φορά που περιμένουμε το τέλος του κόσμου
Πολλοί προφήτευσαν στο παρελθόν το τέλος του κόσμου αλλά, ευτυχώς για όλους μας, έπεσαν έξω.
31/12/999

Χίλια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, το τέλος σύμφωνα με τα απόκρυφα Ευαγγέλια.
20/2/1524

Ένας κατακλυσμός θα αφάνιζε τον κόσμο σύμφωνα με τον Γερμανό Γιοχανες Στέφλερ.
19/5/1719

Ο Ελβετός μαθηματικός Ζακ Μπερνούλι προέβλεψε τη σύγκρουση ενός κομήτη με τη Γη.
1732

Το τέλος του κόσμου που προέβλεψε ο Νοστράδαμος.
19/10/1814

Η Τζοάνα Σάουθκοτ προέβλεψε ότι εκείνη την ημέρα θα γεννούσε τον «δεύτερο Μεσσία» (και θα ερχόταν το τέλος του κόσμου).
3/4/1843, 7/7/1843, 21/3/1844, 22/10/1844

Ο Αμερικανός Γουίλιαμ Μίλερ ανακοίνωσε το τέλος του κόσμου σε όλες αυτές τις ημερομηνίες.
2/10/1914

Η Ημέρα της Κρίσης σύμφωνα με τον Τσαρλς Τέιζ Ράσελ, τον ιδρυτή των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Δε συνέβη τίποτα. Οι οπαδοί του προέβλεψαν το τέλος του κόσμου το 1925, το 1941, το 1975 και τέλος στις 2/10/1984.
17/12/1919

Ο σεισμολόγος και μετεωρολόγος Αλμπέρτο Πόρτα προέβλεψε μια μοιραία σύνοδο 6 πλανητών.
24/5/1954

Στις 18 Μαΐου εμφανίστηκαν ρωγμές στο Κολοσσαίο (κάτω). Σύμφωνα με μια αρχαία δοξασία, «Η Ρώμη και ολόκληρος ο κόσμος θα είναι ασφαλείς όσο το Κολοσσαίο είναι όρθιο». Κάποιοι προέβλεψαν την ημερομηνία και χιλιάδες προσκυνητές πήγαν στον Πάπα για να ζητήσουν άφεση αμαρτιών.
28/10/1992

Ο αιδεσιμότατος Λι Γιανγκ Λιμ, της ιεραποστολικής εκκλησίας του Τάμι, στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ότι ο Χριστός είχε ζητήσει να συγκεντρωθούν 144.000 πιστοί τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας, για να τους σώσει από τον Αρμαγεδδώνα (την τελική μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό). Περισσότερα από 100.000 άτομα παρουσιάστηκαν σε περίπου 200 φονταμενταλιστικές εκκλησίες. Όμως ο Λι Γιανγκ Λιμ συνελήφθη γιατί καταχράστηκε 4 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από δωρεές των πιστών.
7/1999

Ένα δεύτερο τέλος του κόσμου που προέβλεψε ο Νοστράδαμος.
11/1999

Διατυπώθηκε η εικασία ότι ένα πείραμα ατομικής φυσικής στα Brookhaven National Laboratories των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας που θα καταβρόχθιζε τον κόσμο.
31/12/1999

Η ημερομηνία του Millennium bug (τα συστήματα πληροφορικής θα έπρεπε να κρασάρουν, τελικά όμως όλα δουλεύουν ρολόι).
19/1/2038
Στις 05:14:07 ώρα Ελλάδας προβλέπεται ένα καινούριο Millennium bug (που αυτή τη φορά θα έχει να κάνει μόνο με το λειτουργικό σύστημα Unix).
Πάντως αν είναι να έρθει το τέλος του κόσμου καλύτερα να κοιτάξεις να περάσεις όσο πιο όμορφα μπορείς παρά να ψάξεις να βρεις τρόπο να επιβιώσεις. Εξάλλου τι να κάνεις μόνος σου σε έναν έρημο κόσμο;
Μέχρι τότε παίξε το online παιχνίδι Bugarach 2012 στο οποίο στόχος σου είναι να προστατεύσεις την Γη από την επίθεση των εξωγήινων. Και άκου και κανένα τραγουδάκι!

Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου