Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΜΜΕΛΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΜΜΕΛΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα -σοβαρότατο σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο σημειώθηκε, χωρίς ευτυχώς να έχει τραγική κατάληξη για τον εργαζόμενο- και μάλιστα ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ με αυτό που συνέβη στο Νότιο Πεδίο το 2009, στο οποίο θρηνήσαμε έναν ακόμα εργαζόμενο, είναι το νέο ατύχημα που κατεγράφη στο Ορυχείο Καρδιάς και προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των ατυχημάτων στο χώρο της ΔΕΗ. Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτή τη φορά, ο εργαζόμενος οδηγός οχήματος Unimoc, καθοδόν για εργασία που είχε να επιτελέσει σε αντλιοστάσιο του χώρου του, βρέθηκε ΧΩΡΙΣ ΔΡΟΜΟ, με αποτέλεσμα να βρεθεί με το βαρύ όχημα στο κενό επειδή:
► Κανένας δεv φρόντισε να τον ενημερώσει.
► Ο εργολάβος αρκέστηκε σε πλημμελέστατη λήψη σχετικών μέτρων.
► Η ατιμωρησία μπορεί να άρει κάθε εμπόδιο και κάθε φόβο, με αποτέλεσμα κάποιοι να λειτουργούν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ. 
Ευτυχώς αυτή τη φορά η πτώση στο κενό δεν είχε την πρότερη τραγική κατάληξη. Δυστυχώς όμως, ένας ακόμα εργαζόμενος, που για ¨κάποιους¨ πρέπει να ντρέπεται για τον μισθό που παίρνει,  στην προσπάθειά του να κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά του «ανταμείφθηκε» με κατάγματα και με σωματικές και ψυχολογικές φθορές.
Με λίγα λόγια το εν λόγω, είναι ένα ατύχημα που η περιγραφή του μπορεί να αγγίξει τα όρια του παραλόγου. Ένα ατύχημα που καταδεικνύει για μια ακόμα φορά:
► Την έλλειψη  προσωπικού.
► Την έλλειψη μέτρων ασφάλειας.
► Την έλλειψη μηχανισμών ελέγχου από την πολιτεία, αφού στην ουσία δεν υφίσταται Επιθεώρηση Μεταλλείων.
► Τις τραγικά επικίνδυνες διαστάσεις που λαμβάνει η λειτουργία των εργολάβων που δραστηριοποιούνται στους χώρους εργασίας της επιχείρησης, οι οποίοι –όπως τα γεγονότα κάθε φορά αποδεικνύουν- ασκούν πλημμελέστατα τα καθήκοντά τους, δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους, θυσιάζουν με τη λειτουργία τους εργαζόμενους στο βωμό του κέρδους, παραβιάζουν ασύστολα κανόνες και κανονισμούς λειτουργίας, που για έναν χώρο όπως η ΔΕΗ θα έπρεπε να αποτελούν Ευαγγέλιο.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει το νέο δυσάρεστο συμβάν, καταγγέλλει την αδιαφορία της κυβέρνησης που επέβαλε πάγωμα προσλήψεων στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία επίβλεψης για την σωστή λειτουργία στους χώρους των ορυχείων, καθώς και την προκλητική λειτουργία των εργολάβων, απαιτώντας μια άμεση ένδειξη ότι η κατάσταση θα αλλάξει το συντομότερο δυνατόν, καθώς οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παίζουν κάθε μέρα τη ζωή τους ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η.

Βασ. Κων/νου 4 (1ος Όροφος) – Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα Vas. Konstantinou 4 str.1 floor, Ptolemaida, 50200
Τηλέφωνα, tel : 24630 – 21211 – 21212 –54251  Φαξ fax.. 2463021213 Κοζάνη:2461029802, Φλώρινα:2385045648
www.spartakos-dei.gr     psen@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ,  info@spartakos- dei.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου