Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ερευνητές δημιουργούν το υγιεινό τσιγά



Αν προσπαθείς να κόψεις το κάπνισμα, αυτή η είδηση είναι για σένα! Πρόσφατη έρευνα απέδειξε πως οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος μπορούν να μειωθούν δραματικά.Από την πλευρά της υγείας, το καλύτερο τσιγάρο είναι αυτό που δεν καπνίζεις, αλλά για εκατομμύρια ανθρώπους που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα κάθε χρόνο,ερευνητές...
του Πανεπιστημίου Cornell ίσως βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το κάπνισμα λιγότερο τοξικό.

Χρησιμοποιώντας φυσικά αντιοξειδωτικά στα φίλτρα τσιγάρων, οι ερευνητές κατάφεραν να αποδείξουν ότι το λυκοπένιο και το εκχύλισμα των σπόρων σταφυλιού μείωσε δραματικά την ποσότητα των ελεύθερων ριζών (θεωρούνται υπεύθυνες για τον καρκίνο) που περνούσαν μέαα από το φίλτρο.

"Τα αποτελέσματα αυτής της τεχνικής μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επικίνδυνων συνεπειών του καπνίσματος", εξηγεί ο Δρ. Boris Dzilkovski, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, "καθώς οι ελεύθερες ρίζες είναι μία μεγάλη ομάδα καρκινογόνων".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερευνητές έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν πιο ασφαλή τσιγάρα. Η αιμοσφαιρίνη (που μεταφέρει οξυγόνο στα ερυθρά αιμοσφαίρια) και ο ενεργός άνθρακας έχουν δείξει ότι μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες στον καπνό έως και 90%, αλλά λόγω του κόστους, ο συνδυασμός δεν κατάφερε να βγει με επιτυχία στην αγορά.

"Πρακτικά, αυτή η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν εναλλακτικό τύπο φίλτρου τσιγάρου με ένα πρόσθετο απομάκρυνσης των ελεύθερων ριζών", εξηγεί ο Kolski-Andreaco, διευθυντής περιεχομένου στο Journal of Visualized Experiments (JoVE), τη μοναδική ιατρική έκδοση με video περιεχόμενο όπου θα δημοσιευθεί η συγκεκριμένη έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου