Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Γκεοργκιέφσκι: ‘Στα Σκόπια ψηφίζουν 1,8 εκατ. πολίτες και ο πληθυσμός είναι 2,1 εκατ. - κάτι δεν πάει καλά’

Ιανουάριος 21, 2012.

Ο πρώην  πρωθυπουργός των Σκοπίων και πρώην αρχηγός του VMRO-DPMNE, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, δήλωσε  σε συνέντευξή του στο portal Plusinfo” ότι οι σλαβικής καταγωγής  πολίτες των Σκοπίων δεν πρέπει να ζουν με αυταπάτες. Οι Αλβανοί στην πΓΔΜ, αποτελούν το 30 % του πληθυσμού και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν.


Ο Γκεοργκιέφσκι κατηγόρησε τους πολιτικούς που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό – το VMRO-DPMNE και το DUI- για  αποτυχία στο ζήτημα της απογραφής, γιατί όπως τονίζει η κυβέρνηση φοβάται τους πραγματικούς αριθμούς των εθνικών κοινοτήτων στη χώρα.

«Ο συνασπισμός του VMRO-DPMNE και του DUI, ακύρωσε ομόφωνα την απογραφή του πληθυσμού και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι και τα δύο κόμματα φοβούνται να δουν την πραγματικότητα. Έχουμε 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόρους σε 2,1 εκατομμύρια πληθυσμό. 
Η αντιστοιχία δεν είναι λογική, ούτε ανάλογη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα άλλο ζήτημα είναι ότι οι Σλαβικής καταγωγής πολίτες των Σκοπίων θα πρέπει να αποδεχθούν την ήττα της εθνικής πολιτικής, όταν συνειδητοποιήσουν τον πληθυσμό των μουσουλμάνων κατοίκων στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου