Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Βούλγαρος Ακαδημαϊκός: Δεν είμαστε τουρκικής καταγωγής… αλλά ‘είδος Σλάβων’


Μια ομάδα Βουλγάρων και Ιταλών επιστημόνων έσπασε έναν μύθο αιώνων, ότι οι Βούλγαροι είναι τουρκικής καταγωγής.

Τα αποτελέσματα μια μελέτης γενετικής ανθρωπολογίας που έγινε σε μεγάλη κλίμακα, έδειξε ότι η ταυτότητα του βουλγαρικού λαού είναι «ένα είδος Σλάβων», το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στους Έλληνες και στους Βόρειο-Ιταλούς. Ο λαός μας δεν έχει καμία σχέση με τον τουρκικό πληθυσμό.


Η  γενετική έρευνα   έγινε σε 855 Βουλγάρους και Μουσουλμάνους της Βουλγαρίας και τα δείγματα συγκρίθηκαν με εκείνα των άλλων πληθυσμών.

«Ειδικός τύπος» σημαίνει ότι είμαστε μεταξύ των μεσογειακών λαών και των Σλάβων, εξήγησε ο Άγγελος Γκάλαμποφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Μικροβιολογίας – BAS: « 

Έχουμε  έρθει από τις τουρκικές χώρες της ανατολής, που είχαν τουρκικό πληθυσμό. Δεν ζούσε τότε, εκεί, μόνο η κίτρινη φυλή αλλά και άλλες φυλές, κυρίως τουρκικές»

«Οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι ζούσαν μαζί, αλλά όχι ανάμεικτα. Μπορεί να απήχθησαν βουλγάρες και να έγιναν Γενίτσαροι Βούλγαροι, μια συνέπεια  που έχει στον πληθυσμό της σύγχρονης Τουρκίας. Εμείς δεν έχουμε κλέψει τουρκάλες. Δεν υπήρξε κανένα τέτοιος γάμος, μόνον τώρα γίνονται», είπε ο ακαδημαϊκός Γκάλαμποφ.

«Η μελέτη αυτή δημοσιεύεται σε αμερικανικά περιοδικά και αναμένει τις παρατηρήσεις των ιστορικών», συμπλήρωσε ο Γκάλαμποφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου