Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ή ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΕΡΑΤΑ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ » 16/8 ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ « ‘ΟΡΙΟΝ » ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
 
1.  Μέσα στον Καιάδα από την υπογραφή του «Μ ε σ ο π ρ ο θ έ σ μ ο υ» καταδικάστηκαν στον αφανισμό με το Νόμο 3986 (ΦΕΚ A7152/01.07.2011, αρθ. 48 παρ. 2 ) όλα τα τοπικά έντυπα της χώρας που διακινούνται μέσω ΕΛΤΑ και όχι με πρακτορεία Τύπου. Βλέπετε και συνημ. επιστ. στον «πρωθυπουργό» του περιοδ. ‘ΟΡΙΟΝ της Καλαμάτας. 
 
Ολες οι μικρές, κυρίως επαρχιακές εφημερίδες, που προσφέρουν ενημέρωση στις μικρο-μεσαίες Κοινωνίες που την έχουν τόση ανάγκη και επιβιώνουν με μικρές συνδρομές, χάρη σε μια ταχυδρομική ατέλεια, χάνουν αυτό το προνόμιο και αναγκάζονται να διακόψουν την έκδοσή τους, βυθίζοντας τους Πολίτες της περιοχής τους, κυριολεκτικά στο . . . σκοτάδι της άγνοιας ! Τι σημαίνει αυτή η ρύθμιση ; Σημαίνει απλά ότι το καθεστώς δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του, να στερήσει τους Πολίτες από την πολυφωνία της ελεύθερης πληροφόρησης ! 
 
Αν οι λόγοι ήταν στεγνά οικονομικοί – λόγω . . . κρίσης - προτεραιότητα δεν θα ήταν η εξοικονόμηση 40 εκατ. Ευρώ ετησίως, αλλά το μάζεμα από τα θεόρατα χρέη που έχουν τα μεγάλα ΜΜΕ και τα βοθροκάναλα. Εκεί όμως γίνεται παιχνίδι με κρατικές διαφημίσεις, εκβιασμούς, προπαγάνδα και μαύρο χρήμα ! 
 
Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, με τη «Χριστιανκή», το «Βορειοηπειρωτικό Βήμα», ή την «Φωνή της Μάνης» ; Όχι, βέβαια ! Ε, σου λέει, να κλείσουν ! Παρακαλούμε ΟΛΟΥΣ τους συνδρομητές μας, οπωσδή-ποτε να μας ενημερώσουν τις απόψεις τους με E-mail στο karaiskk@otenet.gr ή στο 6974 810 573 ή oriont@otenet.gr Τηλ. 27210-96400 για να ξέρουμε το πώς (και . . . αν) θα πορευ-τούμε.;
 
2.  Στις αποφράδες μέρες που ζούμε όλα είναι δυνατόν να συμβούν. Ετσι φτάσαμε στο μέχρι πρότινος ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να συζητάμε για την (περαιτέρω) διάλυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων για λόγους . . . οικονομίας – Εφημερίδα ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ - Κομοτηνής ! Μάθαμε πρώτα πως οι ξένοι ελεγκτές, εντόπισαν «υπερβάλλουσα απασχόληση στον τομέα της Αμυνας» αφού οι . . απασχο-λούμενοι (στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό) αποτελούν το 2,9% του ενεργού πληθυσμού, τριπλάσιο ποσοστό των ΝΑΤΟΙκών χωρών της Ευρώπης ! 
 
Δεν τους φτάνει που μηδένισαν ΟΛΑ τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, τώρα θέλουν και την απόλυση του ένστολου προσωπικού ! Δεχεται η . . . καλή σας κυβέρνηση, να συγκρινόμαστε σε στρατιωτικό προσωπικό με Πορτογαλία, Τσεχία κλπ, που ΔΕΝ αντιμετωπίζουν καμία απειλή και διατηρούν στρατό μόνο για λόγους . . . ΝΑΤΟικής υπηρεσίας ! . . . 
 
 Ετσι ο αξιωματικός της Αεροπορίας ή του Πυροβολικού εμφανίζεται υπεράριθμος, περίπου σαν τον αργόμισθο του ΟΣΕ ή της ΕΘΕΛ ! Αρα το μόνο ζήτημα που μένει είναι αν ο υπουργός Αμυνας θα αναλάβει να . . . συγκρουστεί με το «στρατιωτικό κατεστημένο» ! Ακουσον, άκουσον, «στρατιωτικό κατεστημένο» στην Ελλάδα του 2011 ! ! ! Κι έρχεται κατόπιν το μαντάτο : συμφωνήθηκε να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος της Εθνικής μας Αμυνας από τα 2,5 δισ. στα . . . 200 εκατομ.
 
Μέσα σε δυό χρόνια (δηλαδή μείωση 92%) ! ! ! Ετσι ερμηνεύεται η φημολογία για αύξηση της στρατιωτικής θητείας : ΔΕΝ τους έπιασε καμιά καούρα για την ουσία, τους απασχολεί μόνο η αντικατάσταση των ΕΠΟΠ (μισθωτοί οπλίτες επταετούς θητείας - ξεκίνησαν οι απολύσεις ! ) με δωρεάν κληρωτούς. Μιλάμε για το μέγιστο σκάνδαλο αυτής της « κυβέρνησης» ! Όταν ο Στρατός και η Αεροπορία καλούνται να πληρώσουν 65 εκ. ευρώ οφειλές για καύσιμα στα Ελληνικά Πετρέλαια 
 
. . . Οταν η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου εξωπετάει το σώμα των βατραχανθρώπων (Ο.Υ.Κ) από τις εγκαταστάσεις του για ν’ «αξιοποιηθεί» το ακίνητο του Αγίου Κοσμά . . . Όταν έχομε να παραγγείλουμε νέο οπλικό σύστημα 5 χρόνια . . . 
 
Τότε κατα-λαβαίνει καθένας που το πάνε το πράγμα : στην πρώτη τουρκική απειλή θα (ξανα)κατεβάσουμε τα σώβρακα, αφού όχι απλώς είμαστε υπέρ της . . . ειρήνης, αλλά και γιατί ΔΕΝ θα έχομε πλέον κανένα μέσον αντίδρασης / αντίστασης ! Οπερ έδει πράξαι. . .;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου