Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΗΠΑ: Eν γνώση μόλυναν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους με επικίνδυνους ιούς!

Πρέπει να περάσουν πάνω από 60 χρόνια για να αποδείξουν αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Έτσι, με πλήρη αυτογνωσία, μας μολύνουν... με ιούς που άλλοτε αποδίδονται σε πειράματα που κάνουν πάνω μας και άλλοτε με σκοπό μείωσης του....
πληθυσμού μας.

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις οδηγήθηκε η Επιτροπή που έχει συσταθεί ειδικά για τη διερεύνηση υποθέσεων μόλυνσης 5.500 ατόμων στη Γουατεμάλα. Αυτή η τραγωδία συνέβη κατά την δεκαετία του 1940.

Κατά τη διεξαγωγή των πειραμάτων, οι επιστήμονες γνώριζαν ότι μόλυναν χιλιάδες ανθρώπους με διαφορετικούς ιούς που ήταν ακόμα σε πειραματικό στάδιο, ή σε καλλιέργεια στο εργαστήριο. Δύο από τους πιο επικίνδυνους ιούς ήταν αυτός της σύφιλης και της γονόρροιας.

Τα πειράματα αυτά, που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του 1946 και του 1948, χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής. Οι επιστήμονες επέλεξαν για τα πειράματα τους ανθρώπους που ανήκαν σε φτωχά κοινωνικά στρώματα, σε χώρα με κακή οικονομική κατάσταση, αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Κανείς δεν ανέφερε το παραμικρό.

Έτσι οι άνθρωποι αυτοί αφέθηκαν στο έλεος των επιστημόνων, με το πρόσχημα ότι θα τους «γλιτώσουν», ισχυριζόντουσαν στους ασθενής ότι αυτά τα πειράματα γινόντουσαν για το καλό τους χωρίς να τους ειδοποιήσουν για τις τραγικές συνέπειες.

Αυτή η πικρή ιστορία, άρχισε με την εξαφάνιση των Ινδιάνικων φυλών και συνεχίζεται μέχρι σήμερα κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου με την πλήρη υποστήριξη των Φαρμακευτικών Εταιρειών και ισχυρών χωρών ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου