Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Συμπλοκή αστυνομικών με κατοίκους στα Ζωνιανά

Επεισόδιο σημειώθηκε στις 7 περίπου το πρωί,μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων των Ζωνιανών... στην διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τόν εντοπισμό και την εκκρίζωση χασισοφυτείας. Από την συμπλοκή ένας ένστολος φέρεται να τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ.αυτοκίνητο.

Ισχυρή ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου,του Τ.Α.Μυλοποτάμου,των ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης,επιχείρησαν το πρωί στα Ζωνιανά Όρη σε περιοχή όπου είχαν πληροφορίες ότι υπάρχει μεγάλη χασισοφυτεία.

Όπως αναφέρουν τα "Ρεθεμνιώτικα Νέα", στην εξέλιξη των ερευνών,οι αστυνομικοί βρήκαν τον χώρο που αναζητούσαν μόνο που η καλλιέργεια είχε καταστραφεί από φωτιά τα ίχνη της οποίας ήταν πολύ πρόσφατα αφού στην φυτεία ,υπήρχαν καπνοί.Οι καλλιεργητές δηλαδή προφανώς ενημερωμένοι κατά κάποιο τρόπο για την αστυνομική επίσκεψη ,είχαν φροντίσει να ξεριζώσουν την φυτεία και να παραδώσουν τον χώρο στην πυρά λίγη ώρα πριν την άφιξη της δύναμης των ένστολων.

Ενώ οι αστυνομικοί εξερευνούσαν τον "πυρπολημένο"χώρο,στο σημείο ,σύμφωνα με πληροφορίες,έφτασαν με Ι.Χ. κάτοικοι του χωριού οι οποίοι με έντονο εριστικό τρόπο καλούσαν την αστυνομία να εγκαταλείψει την περιοχή.Σημειώθηκε συμπλοκή των δυο πλευρών,ενώ ένα αγροτικό όχημα φέρεται αρχικά να έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα στης Αστυνομίας και στην συνέχεια να παρέσυρε αστυνομικό που βρισκόταν στον δρόμο,τραυματίζοντας τον.

Οι πληροφορίες θέλουν ένα άτομο επίσης,το οποίο αυτοσυστήθηκε ως πρόεδρος της κοινότητας Ζωνιανών,να έξυβρίζει και να απειλεί τους αστυνομικούς πετώντας τους πέτρες καλώντας τους να φύγουν από το χωριό.

Η αστυνομική δύναμη μετά το επεισόδιο αποχώρησε από τα Ζωνιανά Όρη.Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου