Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινούν προσλήψεις στα Μεταλλεία Κασσάνδρας... O αριθμός θα φθάσει τα 1.800 άτομα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εργασίες υλοποίησης της επένδυσης στα Μεταλλεία Κασσάνδρας δίνει η πρόσληψη των πρώτων εργατοτεχνιτών, την οποία ανακοίνωσε η Ελληνικός Χρυσός. Με τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης της επένδυσης να έχει εξασφαλιστεί από τη Qatar Holdings η Ελληνικός Χρυσός προχωρά στο σχεδιασμό της, που προβλέπει ότι η παραγωγή χρυσού από τα Μεταλλεία της Κασσάνδρας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ολυμπιάδας θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Με βάση το σχεδιασμό της εταιρείας, η παραγωγή χρυσού από τις Σκουριές θα ξεκινήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2014.



Σε πρώτο στάδιο προβλέπεται η πρόσληψη 250 εργατοτεχνιτών από τον δήμο Αριστοτέλη με χρονικό ορίζοντα το επόμενο τρίμηνο.  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός, η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με τα παρακάτω κριτήρια κατά την σειρά που αναφέρονται:

-     Εντοπιότητα, με το 90% του προσωπικού να προέρχεται από το Δήμο Αριστοτέλη
-     Εμπειρία σε υπόγειες εργασίες
-    Προσανατολισμός κατά την αίτηση σε υπόγειες εργασίες
-    Ηλικία, με ιδιαίτερη έμφαση στις ηλικίες από 25 – 35 ετών
-    Κοινωνική και οικογενειακή κατάσταση

Η αξιολόγηση των έμπειρων εργατοτεχνιτών υπογείων έχει ήδη αρχίσει.

Τα προγραμματιζόμενα έργα, η χωροταξική κατανομή των προσλήψεων, οι χρόνοι και τα κριτήρια θα είναι ανηρτημένα στα γραφεία της εταιρείας και κοινοποιημένα την Τετάρτη 14.12.2011.

Η «Ελληνικός Χρυσός» απασχολεί ήδη πάνω από 250 άτομα για την εκμετάλλευση των μεικτών θειούχων κοιτασμάτων. Εκτιμάται, δε, ότι με την ανάπτυξη της μεταλλουργίας χρυσού μέχρι το τέλος του 2012 ο συνολικός αριθμός εργαζομένων θα φθάσει τα 1.800 άτομα.


Το έργο των μεταλλευτικών και μεταλλουργικών εγκαταστάσεων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής αφορά σε μια επένδυση παγίων της τάξης των 1,3 δισ.ευρώ με σκοπό την εξόρυξη, επεξεργασία και παραγωγή, μετάλλων όπως άργυρος, χρυσός, χαλκός καθώς και συμπυκνώματα μετάλλων μολύβδου και ψευδαργύρου. Το συνολικό έργο αναπτύσσεται:

-στο Μαντέμ Λάκκο του Δήμου Αριστοτέλη όπου θα εγκατασταθεί νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού και μεταλλουργία και θα ξεκινά η υπόγεια σήραγγα σύνδεσης με το μεταλλείο Ολυμπιάδας
- στην Ολυμπιάδα με την ανάπτυξη του υπόγειου μεταλλείου και την απομάκρυνση / αποκατάσταση της παλιάς λίμνης τελμάτων και άλλων ρυπασμένων χώρων καθώς και του παλαιού εργοστασίου εμπλουτισμού

-στις Σκουριές με την ανάπτυξη επιφανειακού/υπογείου μεταλλείου και εργοστασίου εμπλουτισμού

- στις Μαύρες Πέτρες/ Μαντέμ Λάκκο με την ανάπτυξη και εξάντληση του κοιτάσματος του υπογείου μεταλλείου και

-στο Στρατώνι με την επέκταση και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου λιμένα και την απομάκρυνση του παλαιού εργοστασίου εμπλουτισμού.

Η αναθεωρημένη μελέτη της European Goldfields, βασική μέτοχο της Ελληνικός Χρυσός αυξάνει τα συνολικά μετρημένα και εκτιμώμενα αποθέματα χρυσού στη Χαλκιδική σε 23,8 εκατ. ουγγιές. Από το σύνολο των αποθεμάτων μπορούν να ανακτηθούν οι 18,1 εκατ. ουγγιές.





voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου