Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σκόπια:" Η Ελλάδα θα φύγει από την ΕΕ και θα μπούμε εμείς!"

Η πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ είναι απρόσκοπτη, εκτός από το ζήτημα της ονομασίας, ένα εμπόδιο το οποίο επιβλήθηκε από την Ελλάδα, γράφει  η εφημερίδα ‘Βέτσερ’.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας αυτής, οι σχετικές μεταρρυθμίσεις για την πρόοδο της πΓΔΜ, δείχνουν ότι η χώρα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξη. 
Το μόνο εμπόδιο είναι η διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα.


Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι  η ΕΕ ανέχεται τις ιδιοτροπίες της Ελλάδας, ισχυριζόμενη ότι καμία χώρα δεν μπορεί να ενταχθεί, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με άλλο κράτος μέλος.

Το βέτο είναι το όπλο της Ελλάδας, με το οποίο θέτει τα Σκόπια εκτός της ΕΕ, επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Αλλά η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει και πολιτικές συνέπειες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είπε ότι ήθελε να διοργανώσει δημοψήφισμα το οποίο θα άφηνε περιθώρια να γυρίσει η Ελλάδα  το εθνικό της νόμισμα, στη δραχμή.

Όμως, στο πλαίσιο της σύμβασης για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, εάν μια χώρα  βγει εκτός της ευρωζώνης θα βγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν συμβεί αυτό τότε η πΓΔΜ δεν έχει κανένα εμπόδιο για την ένταξή της στην ΕΕ, σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου