Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αντιπολίτευση Σκοπίων: Μέχρι πότε ο Γκρούεφσκι θα χρεώνει το κράτος;

Στο τέλος του 2008, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στο εξωτερικό ανέρχονταν στα €921 εκατομμύρια και στο τέλος του Αυγούστου του 2011, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία,  ανέρχεται στο 1 δις και 412 εκατ. ευρώ», ανακοίνωσε  ο εκπρόσωπος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης.


«Πόσο θα μακριά θα οδηγήσει τη χώρα ο δανεισμός του κόμματος του Γκρούεφσκι;
«Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, το ιδιωτικό χρέος δεν συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό χρέος.  
Μέσα σε δυόμισι χρόνια το χρέος  προς το εξωτερικό, της κεντρικής κυβέρνησης,  αυξήθηκε περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού χρέους του 2008, ανήλθε, δηλαδή, στα 491 εκατομμύρια Ευρώ.

»Και δεν είναι μόνον αυτά. Η Κυβέρνηση Γκρούεφσκι αύξησε το χρέος της χώρας και στο εσωτερικό με την έκδοση κρατικών χρεογράφων. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μέσα στα δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης  από το κόμμα του Γκρούεφσκι, το VMRO-DPMNE, το εσωτερικό  χρέος, βάσει των εκδοθέντων τίτλων του Δημοσίου, αυξήθηκε κατά 46 εκατ. ευρώ, δηλαδή από τα 465 πήγε στα 511 εκατ. ευρώ.

» Παρόμοιο ρυθμό δανεισμού  έχουμε δει στο παρελθόν κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, εκτός βέβαια από αυτόν  στην περιοχή μας, της Ελλάδας. Έρχεται η καλοζωία με την πίστωση και η κυβέρνηση φαίνεται επιτυχημένη, μέχρι, βέβαια, την ημέρα που πρέπει να πληρώσει για τα δανεικά…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου