Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αιφνιδιαστική αλλαγή στην ηγεσία της ΕΛΑΣ

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο αρχηγός της Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου πηγαίνει στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το παρασκήνιο των μετακινήσεων
Την πόρτα εξόδου είδαν ακόμα ο Στέλιος Στεφανίδης αρχηγός του πυροσβεστικού Σώματος και ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Γιάννης Ραχωβίτσας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, "μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, επελέγησαν ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος".
Πρόκειται για τον πρώην υπαρχηγό της Π.Υ. και τον πρώην επιτελάρχη της ΕΛΑΣ.
Ο μέχρι τώρα αρχηγός ΕΛΑΣ, Ε. Οικονόμου, τοποθετείται σε ένα ξεκάθαρα πολιτικό πόστο, αυτό του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο μέχρι πρότινος κατείχε ο Γρηγόρης Τασούλας.
"Ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας είχε προηγουμένως υποβάλει την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.
Ο κ. Χρήστος Παπουτσής ευχαρίστησε τον κ. Γρηγόρη Τασούλα για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και συμβολή του στο έργο του Υπουργείου", αναφέρει η ανακοίνωση.
"Τέλος, το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον κ. Ελευθέριο Οικονόμου τον τίτλο του επιτίμου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Απένειμε στον κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα τον τίτλο του επιτίμου υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ήταν αρχαιότερος αξιωματικός του επιλεγέντος αρχηγού και στον κ. Στυλιανό Στεφανίδη απένειμε τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος", καταλήγει.
Να σημειωθεί πως το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως αργά το απόγευμα της Δευτέρας.
Το παρασκήνιο και οι φήμες
Ως συμβαίνει σε τέτοιες μεγάλες αλλά και ξαφνικές αλλαγές, τις ακολουθεί η φημολογία οι αξιόπιστες και μη πληροφορίες κ.λπ.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δύο είναι οι πληροφορίες που εξηγούν το παρασκήνιο της δραστικής αλλαγής στην ηγεσία ΕΛΑΣ και Π.Υ.
Η πρώτη, πιθανότατα και η πλέον βάσιμη, έχει να κάνει με την ιστορία ελικοπτέρου πυρόσβεσης και την περαιτέρω εκμίσθωσή του.
Πιο συγκεκριμένα, το ελικόπτερο τύπου Mi26, το οποίο σταθμεύει στα Χανιά, κοστίζει περισσότερα από 700.000 ευρώ, καθώς ανήκει σε ιδιώτη και απλώς έχει εκμισθωθεί.
Η προηγούμενη ηγεσία της Πυροσβεστικής ήθελε να συνεχίσει την εκμίσθωσή του, όμως παρατηρήθηκαν παρατυπίες στον τρόπο που επιχειρήθηκε αυτή.
Μάλιστα σημειώνεται ότι η εισήγηση του Π. Σ. απορρίφθηκε από τους επικεφαλής, μομφή η οποία αποδίδεται ευθέως στον πρώην αρχηγό, Σ. Στεφανίδη.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του υπουργείου πρότεινε την παραπάνω εκμίσθωση του ελικοπτέρου όχι μόνο για 15 ημέρες, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί, αλλά για 30, με ποσό που ξεπερνά τις 700.000 ευρώ.
Ταυτόχρονα τονίζεται ότι είχε απαλειφθεί το αρνητικό πόρισμα των αξιωματικών.
Πάντως, η αρμόδια εταιρεία, οι ιδιοκτήτες του ελικοπτέρου αρνούνται πως ζητήθηκε η παράταση της εκμίσθωσης.
Άλλωστε, και έτσι να είναι, βαρύνονται οι Σ. Στεφανίδης και Γ. Τασούλας και ουχί ο Γ. Ραχωβίτσας, μέχρι πρότινος υπαρχηγός.
Και εδώ είναι που ξεκινάνε οι διαρροές φημών, καθώς εμφανίζεται ο πρώην υπαρχηγός ΕΛΑΣ να μην διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις τόσο με την ηγεσία της ΕΛΑΣ όσο και του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου