Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοβουλία για περιφερειακό σχεδιασμό ανακοίνωσε η Παρασκευή Βρυζίδου

Την ανάγκη ενός συνολικού σχεδιασμού σε περιφερειακό επίπεδο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, για το του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, για τα νοσοκομεία, τις διοικητικές τομές, για και τα ενεργειακά θέματα και την τουριστική ανάπτυξη, τόνισε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι ο δήμος Εορδαίας θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ στην Πτολεμαΐδα που περνά δυσκολίες ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί, γιατί το χρειάζεται το ΤΕΙ, το χρειάζεται η εκπαίδευση και όχι μόνο η τοπική κοινωνία που το έχει αγκαλιάσει.
Δήλωσε μάλιστα πως με την ιδιότητα της προέδρου της ΠΕΔ θα φέρει τα θέματα αυτά στην περιφερειακή ένωση δήμων (ΠΕΔ) της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς πρόκειται για τα μεγάλα ζητούμενα που απασχολούν τη Δυτική Μακεδονία αλλά και γιατί πολλές φορές δεν βοηθούν μεμονωμένες διεκδικήσεις αλλά μπορεί να δημιουργούν και περαιτέρω προβλήματα.
Η κ. Βρυζίδου μίλησε ειδικότερα για σχεδιασμό σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας που έχει να κάνει με πέντε βασικούς άξονες: το Πανεπιστήμιο, τα νοσοκομεία και τα θέματα της Υγείας, τις διοικητικές δομές, τον ενεργειακό άξονα Πτολεμαΐδας- Φλώρινας και Κοζάνης, καθώς και τους πυρήνες τουριστικής ανάπτυξης, ώστε να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός και μια συνολική απόφαση ώστε να στηριχθεί και να διεκδικηθεί κατ’ αρχήν από την ΠΕΔ, με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων του συνόλου της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και από το περιφερειακό συμβούλιο, καθώς και από το σύνολο των βουλευτών, καθώς εκτιμά ότι «αυτός είναι ο δρόμος ο οποίος μπορεί να φέρει αλλαγές και τροποποιήσεις που θα διασφαλίσουν οτιδήποτε (διεκδικήσεις) με γερά θεμέλια. Διότι, μεμονωμένα ένα-ένα τα θέματα μπορεί να κερδίζονται ή να μην κερδίζονται κάποια πράγματα, αλλά δεν έχουμε εδραίωση».
Για το θέμα αυτό μάλιστα, είπε, έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον περιφερειάρχη και με
τους αρμόδιους στα υπουργεία ώστε να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός για να διεκδικηθούν αυτά που είναι απαραίτητα για την περιφέρειά μας και να υπάρχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Διότι, όπως σημείωσε, κάποια πράγματα δεν είναι της στιγμής, αλλά θέματα που σχεδιάζονται διαχρονικά και πρέπει να θεμελιωθούν σε γερές βάσεις για να μπορέσουν να έχουν στο σύνολό τους επιτυχία και να είναι βιώσιμα στο μέλλον.
Η δήμαρχος Εορδαίας σημείωσε τέλος ότι το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας έχει πάρει ήδη αποφάσεις γι’ αυτά τα θέματα και τις αποφάσεις αυτές θα τις καταθέσει στην ΠΕΔ, ενώ στο γενικότερο σχεδιασμό για τα θέματα υγείας θα εισηγηθεί να αποτελέσει το Μποδοσάκειο το κέντρο του γενικότερου σχεδιασμού υγείας στην περιφέρεια διαχρονικά, επειδή είναι τεκμηριωμένο ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου