Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

“Τρομοκρατική οργάνωση το ΝΑΤΟ”

“Τρομοκρατική οργάνωση το ΝΑΤΟ”Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε εκτίμησε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ είναι μία "τρομοκρατική" οργάνωση την οποία διοικούν "τρελοί" στην Ευρώπη, ενώ το κατηγόρησε ότι προσπαθεί να σκοτώσει τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.
"Υπάρχουν τρελοί στην Ευρώπη. Τρελοί που αρνούνται και απορρίπτουν την αλήθεια, τρελοί που αψηφούν το διεθνές δίκαιο", δήλωσε ο Μουγκάμπε στη διάρκεια τελετής προς τιμή των πρώην μαχητών στον πόλεμο ανεξαρτησίας της χώρας.
"Δείτε τι κάνουν στη Λιβύη: είναι το ΝΑΤΟ ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Να γιατί λέω ότι το ΝΑΤΟ έχει γίνει μία τρομοκρατική οργάνωση, αφού αψηφά το διεθνές δίκαιο", πρόσθεσε.
Ο Μουγκάμπε, 87 ετών, κατηγόρησε επίσης τις δυτικές χώρες ότι θέλουν να δολοφονήσουν τον Καντάφι: "Προσπαθούν να σκοτώσουν τον Καντάφι. Σκότωσαν μάλιστα επίτηδες κάποια από τα παιδιά του!".
"Αφού γίνεται επίτηδες, είναι ακριβώς αυτό που κάνουν οι Ταλιμπάν και η αλ Κάιντα. Ποια είναι η διαφορά;", επεσήμανε ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε.
"Προσέξτε. Μπορεί να κάνουν (το ίδιο) σε οποιαδήποτε άλλη αφρικανική χώρα. Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι", προειδοποίησε ο Μουγκάμπε.
Ο πρόεδρος επιτέθηκε για μία ακόμη φορά και εναντίον της Βρετανίας, η οποία επιβάλλει κυρώσεις εναντίον της Ζιμπάμπουε και των στενών της εταίρων. Σε "αντίποινα" ο Μουγκάμπε ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα επιβάλλει κυρώσεις σε περισσότερες από 400 βρετανικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα.
"Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε κυρώσεις χωρίς να απαντάμε", υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου