Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΠΡΩΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ "ΜΠΡΑΒΙΛΙΚΙΑ"

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να είναι εμπλεκόμενοι σε βρώμικα κυκλώματα «προστασίας», εκβιασμών και τοκογλυφίας. Οι καταγγελίες που μας έχουν έρθει ήταν αρκετές για να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά να ξετυλίγουμε το κουβάρι. Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας που κάνουμε και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν θα σας αποκαλύψουμε ακόμη το όνομά του( πρόκειται για ισχυρό άντρα της ΕΛ.ΑΣ) , για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρώην ταξίαρχος ( Δ/ντης Ασφάλειας Αττικής) αγόραζε μετοχές σε .....
διάφορες επιχειρήσεις, κυρίως νυχτερινά μαγαζιά , μέσω συγγενικών του προσώπων, και εισέπραττε κανονικά μέσα στα χρόνια τα κέρδη, χωρίς να συμμετέχει ποτέ στα έξοδα. Υποσχότανε «κάλυψη» στους ιδιοκτήτες λόγω της ιδιότητάς του. Στο τέλος, αποχωρούσε ξαφνικά, βάζοντας τους συνεταίρους να υπογράφουν ιδιωτικά συμφωνητικά χρέους, εκβιάζοντάς τους, πως αν δεν τα αποπληρώσουν θα πρέπει να υποστούν τις ανάλογες «συνέπειες».

Οι απειλές αφορούσαν «μπράβους» , οι οποίοι θα αναλάμβαναν να εισπράξουν με τσαμπουκά τα υποτιθέμενα χρέη προς αυτόν και σε περίπτωση που δεν το έκαναν, τα μέτρα θα ήταν «ραγδαία». Οι επιχειρηματίες έχοντας το φόβο των «φουσκωτών» και φοβούμενοι να καταφύγουν στις αρχές, αφού οι ίδιες οι αρχές τους απειλούσαν, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δίνουν κάποια χρήματα έτσι ώστε να γλιτώσουν τα χειρότερα. Σε αυτούς που δεν «μασάγανε» από τους «φουσκωτούς» υπήρχε άλλου είδους εκβιασμός, πολύ πιο απλός για τον ίδιο αφού είχε όλα τα μέσα και τις προδιαγραφές να το κάνει. Απειλούσε με συνεχείς ελέγχους από την Αστυνομία στις επιχειρήσεις, λέγοντας ότι όλος τυχαίως θα «ανακάλυπταν» αξιόποινες πράξεις μέσα σε αυτά που θα τους οδηγούσαν στη φυλακή ( ναρκωτικά σε απόκρυφα μέρη που οι «δικοί» του άνθρωποι από τον χώρο της ΕΛ.ΑΣ θα «φύτευαν» )

Όλα αυτά συνέβαιναν βέβαια με νόμιμη υπογραφή των επιχειρηματιών, την οποία και αποσπούσε με εκβιαστικούς τρόπους. Ο «κύριος» αυτός βέβαια φρόντιζε να εκταμιεύει δάνεια αντίστοιχου ποσού με αυτού που συμμετείχε, ώστε να φαίνεται νομότυπος και όχι τοκογλύφος!!!

Οι επιχειρηματίες εμπλεκόμενοι λοιπόν σε ένα φαύλο κύκλο δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε μπροστά ούτε πίσω, αφού φοβούμενοι ότι θα έβρισκαν το μπελά τους ούτως ή άλλως, προσπαθούσαν να συμβιβαστούν με κάθε τρόπο μαζί του .

Αυτή τη στιγμή, ο πρώην ταξίαρχος, με τις «υψηλές γνωριμίες», συνεχίζει να απειλεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τον ίδιο τρόπο. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τους ίδιους τους επιχειρηματίες: « Αν δεν τα δώσεις… θα περνάω μια φορά τη βδομάδα και θα σηκώνω το ταμείο» … « Θα σε φυτέψω και δεν θα σε βρούνε» … «Θα αναλάβουν άλλοι να εισπράξουν αν δεν τα δώσεις με το καλό» .

Το κουβάρι έχει αρχίσει να ξετυλίγεται σιγά-σιγά και στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας που κάνουμε, τα ονόματα που συναντάμε σοκάρουν.

www.streetpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου