Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Έκλεισε το μεγαλύτερο κανάλι της ΠΓΔΜ

Έκλεισε το μεγαλύτερο κανάλι της ΠΓΔΜ Η Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ προχώρησε στην αφαίρεση της συχνότητας του μεγαλύτερου σε τηλεθέαση τηλεοπτικού σταθμού “Α 1”, με αποτέλεσμα να διακοπεί το πρόγραμμα.

Η Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών επικαλέστηκε, για την απόφαση αυτή, το γεγονός ότι ο "Α1" τέθηκε προ ημερών σε διαδικασία εκκαθάρισης, μετά την επιβολή προστίμου 8,5 εκατ.ευρώ για φοροδιαφυγή από την Υπηρεσία Δημόσιων Εσόδων της ΠΓΔΜ και την αδυναμία καταβολής του προστίμου από την ιδιοκτησία του σταθμού.
    Ωστόσο, η απόφαση της Αρχής αμφισβητήθηκε έντονα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της ΠΓΔΜ και από την Ένωση Δημοσιογράφων, που έκαναν λόγο για απόφαση αμφιβόλου νομιμότητας.
    Έντονες ήταν και οι επικρίσεις από την πλευρά του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), η οποία έκανε λόγο “για σοβαρό χτύπημα κατά της Δημοκρατίας στη χώρα” και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι ότι βρίσκεται πίσω από την απόφαση για την αφαίρεση της συχνότητας από τον "Α1".
    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του προηγούμενου μήνα ανέστειλαν την έκδοση τους, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τρεις αντιπολιτευόμενες ημερήσιες εφημερίδες των Σκοπίων, οι «Βρέμε» (Vreme), «Σπιτς» (Spic) και «Κόχα ε Ρε» (Koha e Re), οι οποίες ανήκουν στον όμιλο του Βέλια Ράμκοφσκι, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει και ο "Α1", που τα τελευταία δύο χρόνια ασκούσε εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.
    Τα ΜΜΕ του ομίλου Ράμκοφσκι, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εδώ και αρκετούς μήνες μετά τη σύλληψη, τον περασμένο Δεκέμβριο, του κ.Ράμκοφσκι και αρκετών συνεργατών και μελών της οικογένειάς του, με τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του "ξεπλύματος" βρώμικου χρήματος.
    Ο ίδιος ο κ. Ράμκοφσκι αρνείται τις κατηγορίες αυτές και έχει αναφέρει ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της κριτικής που ασκεί ο "Α1" και οι εφημερίδες του ομίλου στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου