Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δεν είναι έργο εξωγήινων τα αγρογλυφικά;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μία νέα μελέτη, η οποία αποδίδει τα αγρογλυφικά σε ακτινοβολίες, όπως λέιζερ και μικροκύματα, που εγκλωβίζονται από τη Γη.

Όπως υποστηρίζει, οι σχηματισμοί, που έχουν καταγραφεί αριθμούν περισσότερες από 10.000 φορές προς τα τέλη του 20 αιώνα, έχουν αποδοθεί σε ενέργειες εξωγήινων, σε παραφυσική δραστηριότητα, ακόμα και σε ανθρώπους που ελέγχουν τον καιρό.

Το ότι τα σχέδια στην αγροτικές περιοχές γίνονται κάτω από πάσα μυστικότητα τροφοδοτεί το μυστήριο ακόμα περισσότερο. Το 1991 ήταν η πρώτη φορά που φαρσέρ παραδέχθηκαν πως κρύβονταν πίσω από τη δημιουργία, ορισμένων όμως, διαφόρων αγρογλυφικών.

Αυτό όμως που προκαλεί σύγχυση στους επιστήμονες είναι το πώς σχηματίζονται, δίχως οι δημιουργοί τους να αφήνουν οποιοδήποτε αποτύπωμα και μάλιστα να το ολοκληρώνουν εν μία νυκτί.

Ο ερευνητής Richard Taylor από το πανεπιστήμιο του Oregon, απέκλεισε τουλάχιστον κάποιες από τις παραδοσιακές εξηγήσεις για τον σχηματισμό τους. Συγκεκριμένα τη χρήση σχοινιών, σανίδων, ακόμα και εξεδρών για να αποφύγουν τη δημιουργία ιχνών, που τις χαρακτήρισε παλιομοδίτικες και χρονοβόρες.

Αντ’ αυτού, υποστήριξε ότι πλέον οι «αγροκαλλιτέχνες» χρησιμοποιούν τελευταίας τεχνολογίας μέσα για να τα σχεδιάσουν, όπως συσκευές GPS και magnetron, (σωλήνες που μέσω του ηλεκτρομαγνητισμού δημιουργούν θερμότητα) για να καταφέρουν να λυγίσουν τα στελέχη των καλλιεργειών με μεγάλη ταχύτητα και με ακρίβεια

Υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις, όπως ότι αυτά της Αυστραλίας, προκαλούνται από τα Wallabies, ένα είδος καγκουρό, τα οποία τρώγοντας ένα, νόμιμα, καλλιεργήσιμο οπιούχο, πέφτουν σε ένα είδος ψυχεδέλειας και αρχίζουν και «χορεύουν» δημιουργώντας τελικά τα διάφορα σχέδια.

Αν και τελικά η ορθότητα πολλών από αυτές τις εικασίες ίσως να μην αποδειχθεί ποτέ, η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί μελετώντας τα στοιχεία που περισυλλέγονται κάθε φορά να δόση μία γήινη και αληθοφανή εξήγηση. Το μόνο σίγουρο είναι τα σχέδια που μπορεί κανείς να απολαύσει από τον αέρα είναι όντως μοναδικής σύλληψης και ιδιαιτέρως προσεγμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου