Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δουλειά των βουλευτών είναι να αποτρέψουν την απαξίωση της υγείας στην περιφέρειά μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Είναι ώρα για δράση και όχι για λόγια. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας, αναφορικά με την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, με την οποία καλεί τους βουλευτές να αποτρέψουν την απαξίωση της υγείας στην περιφέρειά μας, διότι όπως επισημαίνει αυτή είναι και η δουλειά τους. Στην ανακοίνωση- κάλεσμα ο Σύλλογος των Καρκινοπαθών επισημαίνει ειδικότερα τα ακόλουθα: «Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου. Τα Συμβούλια διαδέχονται το ένα το άλλο. Επιτροπές Διαβούλευσης συστήνονται. Προτάσεις για δράσεις πέφτουν η μία μετά την άλλη. Και οι βουλευτές του νομού μας κρύφτηκαν, μήπως και πουν κάτι που θα τους κοστίσει χαμένους ψήφους από την Κοζάνη.
Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα λόγια και να δράσουμε άμεσα. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με αυτές περιοχών που πλήττονται από αυτή την υποβάθμιση (Φλώρινα, Αμύνταιο, Καστοριά) και ας ξεκινήσουμε! Είναι άλλωστε ήδη αργά! Η περίοδος των διαβουλεύσεων για το θέμα έχει λήξει για την Κυβέρνηση από μήνες. Οι αποφάσεις πάρθηκαν, αφού ξοδεύτηκαν καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά, σε μελέτες και επιτροπές. (Αλήθεια πόσα χρήματα θα εξοικονομήσει αυτή η υποβάθμιση του Μποδοσάκειου;). Αυτό που θα επιλέξουμε να κάνουμε, θα πρέπει να έχει αντίκτυπο στην Κυβέρνηση. Το να κλείσουμε δρόμους π.χ. θα ταλαιπωρήσει μόνο εμάς τους ίδιους. Ένα σταμάτημα μονάδων της Δ.Ε.Η. από την άλλη, ίσως να θυμίσει τον κ. Λοβέρδο το τι προσφέρει αυτός ο τόπος και ότι του αξίζει κάτι παραπάνω από την εγκατάλειψη.
Δε συμφωνούμε με την πρόταση να παραιτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Εορδαίοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε τη διαπραγματευτική μας ικανότητα και θα μείωνε την πίεση που θα μπορούσαμε να ασκήσουμε. Αυτοί που πρέπει να παραιτηθούν, είναι οι βουλευτές του νομού μας. Αυτοί που υποτίθεται, ότι είναι οι εκπρόσωποί μας και η φωνή μας στη Βουλή, δεν είχαν τη στοιχειώδη ικανότητα να περιγράψουν απλά την εικόνα του συστήματος υγείας της περιοχής μας στους αρμόδιους, επιτρέποντας έτσι το ήδη ανεπαρκές αυτό σύστημα να δεχθεί ακόμη ένα πλήγμα. Ας πάρουν ξεκάθαρη θέση λοιπόν και ας δραστηριοποιηθούν. Ειδικά ο κ. Κουκουλόπουλος, που κατηγορείται ότι υπήρξε ο πρωτεργάτης αυτής της υποβάθμισης του Μποδοσάκειου. Αλήθεια πώς η υποβάθμιση του Μποδοσάκειου αναβαθμίζει το Μαμάτσειο; Και αν (ξεχνώντας ότι τώρα είναι βουλευτής του Νομού και όχι δήμαρχος Κοζάνης) πράγματι υποβάθμισε το Μποδοσάκειο (και κατά συνέπεια όλο το σύστημα υγείας της περιοχής) μόνο και μόνο για να είναι το Μαμάτσειο ισάξιό του στα ΧΑΡΤΙΑ, ρώτησε τους κατοίκους της Κοζάνης, αν θέλουν κάτι τέτοιο; Πιστεύει ότι προτιμούν την ταλαιπωρία της μετάβασης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου θα περιμένουν ατέλειωτες ώρες σε αίθουσες που μυρίζουν θάνατο, από την εύκολη πρόσβαση και την άμεση θεραπεία στο Μποδοσάκειο; Αλήθεια είναι ικανοποιημένοι οι Βουλευτές της περιοχής μας, με το γεγονός ότι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στην Δυτ. Μακεδονία που μειώνονται κατά 50 οι κλίνες του, ενώ για να επιτευχθεί με “αλχημείες” η εξίσωση και να πάει η έδρα στην Κοζάνη, αποφασίζεται να αυξηθούν οι κλίνες του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, κάτι που ούτε προβλέπεται στο οργανόγραμμα και ούτε μπορεί να συμβεί πρακτικά;
Ας πάψουν λοιπόν οι βουλευτές μας επιτέλους να αυτοδιαφημίζονται, για το πόσα πολλά έχουν κάνει για το Μποδοσάκειο!!! και ας κάνουν επιτέλους τη δουλειά για την οποία τους πληρώνουμε. Και η δουλειά τους είναι και να αποτρέψουν την απαξίωση της υγείας στην περιοχή και να την αναβαθμίσουν φέρνοντας στα νοσοκομεία μας προσωπικό και μηχανήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου