Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Η κρυφή μαγεία της φύσης

Perierga.gr - Η κρυφή μαγεία της φύσης
Μια βόλτα στο σπήλαιο Καστανιάς.
Είκοσι περίπου λεπτά από τη Νεάπολη Λακωνίας, βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της χώρας και το δεύτερο στο είδος του στην Ευρώπη. Πρόκειται για το σπήλαιο Καστανιάς το οποίο μπορεί να υπολείπεται σε φήμη από εκείνο του Δυρού αλλά μία βόλτα στους χώρους του αρκεί για να πείσει τον επισκέπτη ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα σπήλαια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η φύση χρειάστηκε περισσότερα από 3.000.000 χρόνια προκειμένου να σχηματίσει αυτό το μοναδικής ομορφιάς σπήλαιο. Η έκταση του σπηλαίου είναι περίπου 1500 τ.μ., ενώ ο επισκέπτης μπορεί να το διασχίσει μέσω μία βατής και ασφαλούς διαδρομής 500 περίπου μέτρων.
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, μπορεί να θαυμάσει μια τεράστια ποικιλία από φανταστικούς σχηματισμούς πετρωμάτων όπως θεόρατους κόκκινους και λευκούς «καταρράκτες», γιγάντιες κολώνες διαφόρων σχημάτων, «κουρτίνες» και «σεντόνια» αλλά και δεκάδες άλλους σχηματισμούς που θυμίζουν και κάτι διαφορετικό στο μυαλό του επισκέπτη.
Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε πριν περίπου 100 χρόνια από ένα βοσκό της περιοχής, ο οποίος βλέποντας σμήνη από μέλισσες να μπαινοβγαίνουν από μια σχισμή στο έδαφος υπέθεσε ότι υπόγεια θα υπάρχει νερό. Στην προσπάθεια να φτάσει στο νερό ανακάλυψε την ύπαρξη του σπηλαίου την οποία και κράτησε κρυφή για περισσότερα από 50 χρόνια.
Σήμερα το σπήλαιο είναι πλέον γνωστό και προσβάσιμο σε όλους όσους θελήσουν να θαυμάσουν την μαγική αρχιτεκτονική της φύσης.

spil-kast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου