Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

«Η Ελλάδα θα απομακρύνει χιλιάδες παράνομους μετανάστες λόγω έκτακτης ανάγκης»


Ιούλιος 13, 2011.
Αθήνα.

Οι ελληνικές αρχές έχουν προγραμματίσει επείγουσα διαδικασία απομάκρυνσης από χώρα χιλιάδων παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, το μέτρο αυτό έρχεται σε μια στιγμή, κατά την οποία οι αρχές αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση από την κοινή γνώμη με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και την απώλεια θέσεων εργασίας από τους Έλληνες, που οφείλεται, ως επί το πλείστον, στους αλλοδαπούς μετανάστες.


Το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών, εκτιμά ότι το μέτρο αυτό είναι σε συμφωνία με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία προβλέπει την έκδοση των αλλοδαπών που παράνομα εισέρχονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Παράνομος» θεωρείται κάθε πολίτης ενός μη μέλους της ΕΕ, ο οποίος εισέρχεται σε μια χώρα η οποία ‘δεν είναι σύμφωνη για την είσοδό του στη χώρα και παραβιάζεται με τον τρόπο αυτόν ο κώδικας της συμφωνίας Σένγκεν και οι λοιπές προϋποθέσεις εισόδου για παραμονή και διαμονή’.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, οι παράνομοι μετανάστες θα εκδοθούν στη χώρα καταγωγής τους ή στην χώρα από την οποία εισήλθαν στην Ελλάδα. Οι μετανάστες έχουν την ευκαιρία έκδοσής  τους σε τρίτη χώρα αν επιθυμούν να πάνε εθελοντικά εκεί.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το 2010 στη χώρα εισήλθαν  περίπου 128.000 παράνομοι μετανάστες, ένας αριθμός που είναι πολύ μεγαλύτερος από οποιαδήποτε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου