Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σκόπια: Καταδίκασαν τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας Ιωάννη ΣΤ’ σε τρία χρόνια φυλακή

Το ποινικό δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε τον πολύπαθο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας, Ιωάννη – Γιοβάν Βρανισκόφσκι σε φυλάκιση τριών ετών, ενώ οι υπόλοιποι, μεταξύ των οπαδών του, η μητέρα και η αδελφή του, έλαβαν 18 μήνες με αναστολή.


Ο Ιωάννης ο Στ’ της Αχρίδας που θεωρείται  ως απαράδεκτος επειδή δεν τον παραδέχεται τη σχισματική εκκλησία του νοτιοσλαβικού κράτους, υπόκειται, για άλλη μια φορά, σε εξοντωτικές και εκδικητικές  ποινές από το καθεστώς του Γκρούεφσκι.

Το δικαστήριο τον κατηγόρησε για ξέπλυμα χρήματος ή προσπάθεια να υπεξαιρέσει χρήματα από την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας προκειμένου να αγοράσει ακίνητα και γη για την αρχιεπισκοπή.

Ο καθαιρεμένος και μη παραδεκτός από τη σχισματική εκκλησία του νοτιοσλαβικού κράτους, αλλά αναγνωρισμένος από το Σερβικό Πατριαρχείο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, υπερασπίστηκε, μάταια,  την αθωότητά του.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του νοτιοσλαβικού δικαστηρίου έγινε εν μέσω τεταμένης ατμόσφαιρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης ο ΣΤ,΄, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους για διαστρέβλωση των ειδήσεων  και επιτέθηκε φραστικά εναντίον τους, αφού παρουσιάζουν μόνον τις θέσεις της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων και αποτελούν φερέφωνα της κυβέρνησης του νοτιοσλαβικού κράτους.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου