Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: VIDEO: ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΓΑΖΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΓΡΙΟΚΑΤΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΝΗΣΟ. ΤΙ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ, ΡΕ ΓΙΔΙΑ;



limenikos-allonisos1ΚΥΡΙΕ ΑΡΧΗΓΕ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ "ΚΑΟΥΜΠΟΗΔΕΣ" ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ; ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΙΣ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΙΣ Ή ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΩΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ;
Οπτικό υλικό ντροπής στο οποίο εικονίζεται ένοπλος άνδρας που φέρεται να φοράει μπλε φόρμα και μπότες του Λιμενικού Σώματος με τα διακριτικά της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην πλάτη του ναυτικού t-shirt, μαθαίνει σκοποβολή ρίχνοντας συνεχείς ριπές κατά αθώων αγριοκάτσικων σε γειτονική βραχονησίδα. Στο βίντεο ο εικονιζόμενος κρατά ημιαυτόματο όπλο, επιβαίνει(όπως δείχνουν τα πλάνα)σε καταδιωκτικό του Λ.Σ και γαζώνει τα αμνοερίφια χρησιμοποιώντας αγοραία φρασεολογία γιατί δεν «καταφέρνει να πετύχει κανένα επειδή είναι στραβό το όπλο». Πίσω του, προφανώς συνάδερφοι του, τον αποδοκιμάζουν περιγελώντας τον ότι «δεν μπορεί να πετύχει ούτε ελέφαντα».
Οι υπόλοιποι διάλογοι που ακούγονται στο βίντεο μόνον λύπη προκαλούν. Στη θέα πανικόβλητων ζώων που δεν φταίνε σε τίποτα, φερόμενοι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν επιφορτιστεί για να φυλάνε τις ακτογραμμές κυριολεκτικά σκοτώνουν την πλήξη τους πυροβολώντας τα:
«Είναι μέσα στο στενό και έχει αέρα».
«Το καφέ, το καφέ, έλα ρίξτου από κει πέρα»
«Ελέφαντα στο μισό μέτρο δεν πετυχαίνεις»
«Μήτσο φέρε κι άλλες σφαίρες»
«Κάτω είναι ανοιχτά...Θα φέρω 40 σφαίρες, τον τράγο χτύπα ρε μ...» και άλλα πολλά που λένε οι άνδρες όταν μιλάνε μεταξύ τους στα θαλάσσια...σαφάρι.
Το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο πριν από μερικές μέρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το μέρος του θαλάσσιου σαφάρι είναι σε περιοχή κοντά στην «Κυρά Παναγιά» της Αλλονήσου. Εδώ και καιρό κτηνοτρόφοι είχαν καταγγείλει στις τοπικές αρχές ότι εξαφανίζονται ζώα τους ενώ άλλα τα βρίσκουν σκοτωμένα. Οι υποψίες είχαν πέσει σε λαθρομετανάστες που τα παγίδευαν, τα θανάτωναν και τα έτρωγαν. Ουδείς γνωρίζει με σιγουριά εαν λιμενικοί είχαν σκοτώσει κάποια από αυτά στην διάρκεια σκοποβολής. Ανάλογες καταγγελίες είχαν γίνει και πριν από δύο-τρία χρόνια στο ίδιο νησί. Πάλι βοσκοί είχαν καταγγείλει στις αρχές ότι χάνουν ζώα από το ποίμνιο τους. Τότε είχαν υποψιαστεί ψαράδες και μάλιστα μερικοί από αυτούς κινδύνεψαν να πάνε κατηγορούμενοι.
Καλό θα ήταν μετά την δημοσιοποίηση του θέματος να μάθουμε από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος εαν οι άνδρες που γαζώνουν αθώα ζώα, ανήκουν στις τάξεις του.


 makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου