Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Στήριξη στην προσπάθεια διάσωσης Μονάδα Χημειοθεραπείας (Προς:Φορείς Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας)

Αγαπητοί κύριοι,
Όπως όλοι γνωρίζετε η μονάδα Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, η μόνη που λειτουργεί στην Δυτ. Μακεδονία, οδηγείται στο κλείσιμο, μια και κάποιες ενέργειες διοικούντων, οδηγούν τους δύο ογκολόγους σε παραίτηση.
Το λίγο διάστημα που η μονάδα λειτούργησε χωρίς παρεμβάσεις και εξωτερικά προβλήματα μεγαλούργησε με αποτέλεσμα να την επισκέπτονται και να προσφέρει υπηρεσίες σε έναν απρόσμενα μεγάλο αριθμό ασθενών.
Θα θέλαμε λοιπόν να σας παρακαλέσουμε να συνστρατευτείτε μαζί μας στον αγώνα διάσωσης της Μονάδας που οι Σύλλογοί μας έχουν ξεκινήσει, δηλώνοντας ότι συμφωνείτε με τα όσα ζητάμε στην επιστολή που πρόκειται να επιδώσουμε στον Υπουργό υγείας ή να συνυπογράψετε την επιστολή
Σας επισυνάπτουμε την επιστολή
Οι πρόεδροι των Συλλόγων
Ο πρόεδρος Καρκινοπαθών Ο πρόεδρος Καρκινοπαθών
Εορδαίας Κοζάνης
Καραπίντσιος Βασίλειος Δινοπούλου Φανή
H ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς : Υπουργό υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.
Θέμα : Μονάδα Χημειοθεραπείας Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας
Κύριε Υπουργέ
Από το 2011 λειτουργεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας Μονάδα Χημειοθεραπείας, η μοναδική που υπάρχει και λειτουργεί σε όλη την Περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας, με δύο (2) ογκολόγους ιατρούς.
Τον τελευταίο όμως καιρό (και ενώ έχει δρομολογηθεί επέκταση του Νοσοκομείου, όπου θα στεγαστεί αναβαθμισμένο Τμήμα ή Ογκολογική Κλινική) κάποιες ενέργειες διοικούντων, όπως η ένταξη της Μονάδας Χημειοθεραπείας στην Παθολογική Κλινική και το εντέλεσθαι για εφημερίες στην Παθολογική, οδηγεί τους Ογκολόγους, που στελεχώνουν τη μονάδα σε παραίτηση και ουσιαστικά στο κλείσιμο της Ογκολογικής μονάδας.
Το έργο των δύο Ογκολόγων δεν χρειάζεται να το εκθειάσουμε εμείς. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Θα θέλαμε όμως να σας παρακαλέσουμε να μπείτε για λίγο στην θέση των καρκινοπαθών της περιοχής μας και να αισθανθείτε την αγωνία τους για την πιθανότητα να κλείσει η μονάδα και να πρέπει αυτοί να ξαναστοιβάζονται σε κλινικές της Θεσσαλονίκης.
Θα θέλαμε λοιπόν να σας παρακαλέσουμε
α) Να αλλάξει εκ νέου το Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου και να επανέλθει στην μορφή που είχε πριν τον Απρίλιο του 2012.
Η ένταξη της Μονάδας Χημειοθεραπείας στην Παθολογική κλινική εξάλλου δεν απέφερε κανένα οικονομικό ή άλλου είδους όφελος και μόνο προβλήματα δημιούργησε.
β) Να στελεχωθούν οι Κλινικές του Νοσοκομείου (Παθολογική, Παιδιατρική) με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
γ) Να αναβαθμιστεί η Μονάδα σε τμήμα
δ) Να στελεχωθεί το Παθολογοανατομικό με Παθολογοανατόμο.
Η γιατρός που κατείχε την θέση, οδηγήθηκε σε παραίτηση την Άνοιξη του 2012 και από τότε δεν έχει αντικατασταθεί.
Τα παραπάνω εξ άλλου μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να τα επιλύσει και ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ όταν τον επισκεφθήκαμε στις 22/1/13 στο γραφείο του.
Όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα πιστεύουμε ότι η περιοχή μας τα δικαιούται μια που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας μας και για αντάλλαγμα εισπράττει μόνο μόλυνση, καρκίνο και παραγκωνισμό.
Οι πρόεδροι των Συλλόγων
Ο πρόεδρος Καρκινοπαθών Ο πρόεδρος Καρκινοπαθών
Εορδαίας Κοζάνης
Καραπίντσιος Βασίλειος Δινοπούλου Φανή

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου