Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Διαγωνισμός Young Business Talents


Υπό την Αιγίδα και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Από την Δυτ. Μακεδονία  στον Διαγωνισμό συμμετέχουν  το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) Πτολεμαΐδας  με 10 ομάδες και 45 μαθητές και το Επαγγελματικό Λύκειο Καστοριάς με 1 ομάδα μαθητών.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν  258 ομάδες-Εταιρίες  από όλα τα σχολεία  της   Ελλάδας.

Από τη Δυτ. Μακεδονία συμμετέχουν,  το 2ο  Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας (ΕΠΑ.Λ) με 10 Ομάδες και με  45 μαθητές, καθώς και το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ)  Καστοριάς με 1 ομάδα.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαθητές Λυκείου διοικούν τη δική τους εικονική επιχείρηση στο Διαδίκτυο, με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή!
Ο πρωτοποριακός Διαγωνισμός με Προσομοιωτή, ο οποίος παρέχεται δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας, έχει στόχο να καλλιεργήσει την επιχειρηματικότητα στους νέους και να τους προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας!
v            Τι είναι ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής (Business Simulator)
ü Προηγμένο λογισμικό που αναπαριστά με μεγάλη ακρίβεια την λειτουργία μιας επιχείρησης και της αγοράς σε πραγματικό ανταγωνισμό και χρησιμοποιείται σαν Επιχειρηματικό Παιχνίδι (Business Game) για πρακτική εκπαίδευση.
ü Χρησιμοποιείται από Πανεπιστήμια σε μεταπτυχιακά προγράμματα και από εταιρίες για εκπαίδευση στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομία και Επιχειρηματικότητα.
v      Τι είναι το Young Business Talents :
ü       Πρωτοποριακός διαγωνισμός με χρήση του Επιχειρηματικού Προσομοιωτή, στο Internet, για μαθητές όλων των τύπων Λυκείων όλης της Ελλάδας.
ü       Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι το λογισμικό δίνεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλα τα Λύκεια της χώρας και έχει προσαρμοστεί στο επίπεδο γνώσεων των μαθητών.
v      Ποιοι είναι οι Στόχοι του Διαγωνισμού με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή :
ü Να βιώσουν οι μαθητές την συναρπαστική εμπειρία διοίκησης της δικής τους επιχείρησης, λαμβάνοντας αποφάσεις στην ομάδα τους σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες-εταιρίες.
ü  Να εξασκήσουν πρακτικά την θεωρία και να εμπεδώσουν τις γνώσεις διοίκησης και οικονομίας που μαθαίνουν.
ü Να καλλιεργηθεί το επιχειρηματικό πνεύμα στους νέους.
ü Να αναπτύξουν δεξιότητες χρήσιμες για όλη τους την ζωή: κριτική σκέψη, συνεργασίας σε ομάδα, επικοινωνίας, επίλυσης προβλημάτων, λήψης αποφάσεων.
ü Να καλλιεργηθούν αξίες: προσπάθειας, επιμονής, υγιούς ανταγωνισμού, άμιλλας.
v      Ποιοί Συμμετέχουν :
ü       Ομάδες μαθητών που αποτελούνται από 3-4 άτομα, από τα Λύκεια κάθε τύπου, και από όλη τη χώρα, με απεριόριστο αριθμό ομάδων ανά Λύκειο.
ü       Οι Καθηγητές τους που καθοδηγούν τις ομάδες.
v      Έναρξη- Λήξη Διαγωνισμού :
Ο διαγωνισμός  διαρκεί έως στο τέλος Φεβρουαρίου στο Διαδίκτυο (Ημιτελικά), ενώ 29 Μαρτίου 2014 είναι ο Εθνικός Τελικός, με τη φυσική παρουσία των 75 καλύτερων ομάδων-εταιριών, για την ανάδειξη των 15 νικητριών ομάδων.
  Τι κερδίζουν οι μαθητές / καθηγητές / σχολεία :
ü Την εμπειρία και τη γνώση
ü Ένα Δίπλωμα συμμετοχής
ü Χρηματικά Βραβεία (ύψους 10.150 ευρώ συνολικά)
 
Πληροφορίες:      
Ζησάκου Αρίστη
Τηλ.: 6974426991

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου