Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πως ο καθηγητής Βιοχημείας Δημήτρης Κουρετάς οδηγεί την τοπική κοινωνία σε Success Story και ο μαθητής Γιάννης Μουργής έδωσε ιδέες στην NASA! Eλληνικά και υπεύθυνα! (βίντεο)

O κ. Δημητρης Κουρετάς, Καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αφηγείται στο Capital t.v μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. O Γιάννης Μουργής συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα 10 εβδομάδων στο Singularity University στο campus της NASA, όπου διδάσκεται όλες τις τεχνολογίες αιχμής που δουλεύονται αυτή τη στιγμή στη NASA και στο Silicon Valley και που πρόκειται να λανσαριστούν στην αγορά τα επόμενα 2,5 με 10 χρόνια.



O κ. Δημητρης Κουρετάς, Καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αφηγείται στο Capital t.v μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.
Πώς μια μικρή ανακάλυψη, που έγινε κατά την διάρκεια μιας βόλτας με ποδήλατο, εξελίχθηκε σε μια πετυχημένη επιχείρηση! Μιλάει για το πώς άρχισε να δραστηριοποιείται όλο και πιο έντονα στην ανίχνευση συγκεκριμένων ωφελειών στην υγεία από τοπικά προϊόντα, με αποτέλεσμα οι έρευνές του να επαναπροσδιορίσουν την αξιοποίησή τους προς όφελος των παραγωγών και της τοπικής κοινωνίας. Capital.gr

O Γιάννης Μουργής συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα 10 εβδομάδων στο Singularity University στο campus της NASA, όπου διδάσκεται όλες τις τεχνολογίες αιχμής που δουλεύονται αυτή τη στιγμή στη NASA και στο Silicon Valley και που πρόκειται να λανσαριστούν στην αγορά τα επόμενα 2,5 με 10 χρόνια.





Με το project ORGANERY είναι ο νικητής του διαγωνισμού «Call to innovation» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα από το TEDxAcademy. Το ORGANERY αποσκοπεί στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων, με τρόπο καινοτόμο και αποδοτικό: Μια πρόταση που αφορά στην ολοκληρωμένη συνοικιακή κομποστοποίηση με «έξυπνους» κάδους που αναγνωρίζουν το οργανικό DNA του απορρίμματος και δίνουν κίνητρα στον πολίτη για τη συμμετοχή του στην διαδικασία.

eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου