Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

40% φτωχότεροι οι Έλληνες σε 5 χρόνια!

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ "ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ"
«Κόκκινο χαλί για τους ξένους επενδυτές» στρώνει η Αθήνα, την ώρα που οι Έλληνες είναι σχεδόν κατά 40% φτωχότεροι από ό,τι πέντε χρόνια πριν και φοβούνται ότι θα χάσουν τις περιουσίες τους σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να πληρώσουν τους νέους φόρους των ακινήτων, αναφέρει ρεπορτάζ της γερμανική εφημερίδας, Süddeutsche Zeitung.
«Οι Έλληνες είναι σχεδόν κατά 40% φτωχότεροι από ό,τι πριν από πέντε χρόνια. Το διαθέσιμο εισόδημα μειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο κατά 29,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία). Εάν το ίδιο διάστημα ληφθεί υπόψη και ο τρέχον πληθωρισμός, το μείον φθάνει στο 40%. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια οι κοινωνικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 26%. Αυτό επιβαρύνει την κατανάλωση, η οποία αντιστοιχεί στα τρία τέταρτα του ΑΕΠ της χώρας», αναφέρει το δημοσίευμα.
Και συνεχίζει τονίζοντας ότι "εν τω μεταξύ οι τιμές των ακινήτων έχουν καταβαραθρωθεί. Οι επενδυτές το έχουν ανακαλύψει. Όποιος φέρει αρκετά χρήματα μπορεί να υπολογίζει σε μια άδεια παραμονής", λέει ο Στέφανος Ησαΐας από τον κρατικό οργανισμό «Invest in Greece».
Πολλούς Έλληνες οι υποσχέσεις αυτές, όμως, μάλλον τους φοβίζουν παρά τους δημιουργούν ελπίδες. Φοβούνται για τις περιουσίες τους, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να πληρώσουν τους νέους φόρους των ακινήτων».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου