Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Αλλάζει και πάλι ο τρόπος συλλογής των αποδείξεων – Ποιες θα «περνούν» από την εφορία


Αλλάζει και πάλι ο τρόπος συλλογής των αποδείξεων – Ποιες θα «περνούν» από την εφορίαΝέο σύστημα συλλογής αποδείξεων θα ισχύσει από τις αρχές του 2014 όπως έχει προαναγγείλει από τη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι του Υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναγνωρίζονται μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή, γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κέντρα διασκέδασης .
Οι φορολογούμενοι δεν θα συλλέγουν αποδείξεις από όλες τις συναλλαγές τους, όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή , όπως γράφει η ιστοσελίδα euro2day, δεν θα είναι αναγκασμένοι να μαζεύουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τα οποία έτσι κι αλλιώς εκδίδουν αποδείξεις.
Με βάση τις ίδιες πηγές, προτείνονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ισχύον σύστημα, με βασικότερη τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για όσους μαζεύουν αποδείξεις από συγκεκριμένους κλάδους όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Παράλληλα, θα καταργηθεί η ποινή που επιβάλλεται σήμερα (22%) επί της αξίας των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος, σύμφωνα με τον νόμο (το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις).

Πηγή: iefimerida
polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου