Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ποιοι και που μπορούν να κάνουν δωρεάν διακοπές – Όλη η λίστα με τα καταλύματα του ΕΟΤ

diakopesΣτη δημοσιότητα δόθηκε ο κατάλογος με τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών για την περίοδο 2013-2014. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αναλυτικά τα καταλύματα ανά περιφέρεια και νομό, και ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται καταλύματα σε όλη τη χώρα και όλων των ειδών, όπως ξενοδοχεία, επιπλωμένες κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ, ενώ τα στοιχεία των καταλυμάτων θα επικαιροποιούνται ανάλογα, κατά τον συνεχιζόμενο έλεγχο.
Η διανομή των δελτίων για τις εξαήμερες διακοπές θα αρχίσει από τα ΚΕΠ από τις 19 Ιουλίου, ενώ όπως τονίζεται μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας ή του Ταμείου Νομικών:
-Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.
- Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.
- Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών.
- Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας.
- Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.
- Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005)
- Ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.
- Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α. προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.
- Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
- Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».
 
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου