Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!


tourkia5ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...ΣΥΡΙΑΣ. AYTH THN ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ "ΛΥΚΩΝ" ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Οξύνεται επικίνδυνα η κατάσταση στην Τουρκία μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ και στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν από τις αντι-διαδηλώσεις που εξήγγειλε ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν.
Σήμερα Κυριακή αναμένονται οι αντιδιαδηλώσεις των οπαδών του Ερντογάν ενώ την ίδια ώρα έχουν εξαγγείλει δικές τους, νέες διαδηλώσεις οι διαμαρτυρόμενοι.
Η επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου και σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των διεθνών πρακτορείων υπήρξαν δεκάδες τραυματίες και ένας τουλάχιστον νεκρός.
turkey2160613
Σύμφωνα με την εφημερίδα Yurt, ένα άτομο έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από όχημα της αστυνομίας. Το πάρκο Γκεζί άδειασε μέσα σε μισή ώρα από διαδηλωτές.
Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών, ενώ με αντλίες νερού προσπάθησε να απομακρύνει τους διαδηλωτές. Παράλληλα απέκλεισε όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία Ταξίμ, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή μέσα αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τις σκηνές που είχαν στήσει οι διαδηλωτές. Σύμφωνα με μαρτυρίες διαδηλωτών, ασθενοφόρα παραλάμβαναν τραυματίες.
Ο Ερντογάν είχε δώσει ελάχιστες ώρες νωρίτερα μία πύρινη ομιλία ενώπιον χιλίαδων υποστηρικτών του έξω από την Άγκυρα, σε μία ογκώδη συγκέντρωση που έγινε ώστε να φανεί πως η κυβέρνηση διατηρεί την στήριξη της πλειονότητας.
Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης είχαν μαζευτεί ώρες νωρίτερα κατά χιλιάδες στο Σιντζάν, έξω από την Άγκυρα, περιμένοντας την ομιλία του Ερντογάν το απόγευμα του Σαββάτου. Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ξεκάθαρα τους διαδηλωτές στο Ταξίμ πως η πλατεία πρέπει να αδειάσει για τη συγκέντρωση του κόμματός του, του ΑΚΡ, την Κυριακή.
Το κυβερνών AKP είχε προαναγγείλει πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα διοργάνωνε συγκεντρώσεις, αποφασίζοντας να βγάλει στο δρόμο την πλειοψηφία που αρχικά «κρατούσε με δυσκολία», όπως είχαν αναφέρει στελέχη της κυβέρνησης.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι η κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να οδηγήσει σε χάος και εμφύλιο με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα.

ikypros.com
makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου