Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Σεισμός Κρήτη: Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για το φαινόμενο

Σε εξέλιξη βρίσκεται έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη, από το απόγευμα του Σαββάτου. «Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε με βεβαιότητα αν είναι η κύρια δόνηση, όμως φαίνεται ότι πρέπει να είναι» δήλωσε στο Flashnews.gr ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο,Αθανάσιος Γκανάς, ο οποίος ωστόσο φάνηκε καθησυχαστικός για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 19.10 το Σάββατο.
Ο κ. Γκάνας σημείωσε ότι για την περιοχή η συγκεκριμένη δόνηση είναι απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη ως προς το μέγεθός της ενώ τόνισε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε ένα 24ωρο για να εκτιμηθεί με απόλυτη βεβαιότητα το αν ο σεισμός αυτός ήταν ο κύριος». Στην περιοχή καταγράφεται έντονη μετασεισμική δραστηριότητα, καθώς έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον επτά μετασεισμοί, όλοι μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και όπως σημείωσε ο κ. Γκάνας οι επιστήμονες συλλέγουν και άλλα στοιχεία για τον προσδιορισμό του ρήγματος που προκάλεσε τη σεισμική δόνηση, καθώς αυτό δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.
Έντονη είναι και η σεισμική ακολουθία στην Κρήτη. Μετά τον σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 19:10 , σημειώθηκαν σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο 7 μετασεισμοί από 4,2 R έως 4,9 R.
 
triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου