Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Νέα πολιτική κίνηση από τον Ε.Μπεξή (vid)

Mέσα σε μία κατάμεστη από 1300 άτομα, περίπου αίθουσα, ένας νέος πολιτικός φορέας που κινείται στο εθνικό χώρο, παρουσιάστηκε την περασμένη....
Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο από τον πρωτεργάτη της κίνησης δημοσιογράφο Ε.Μπεξή και τους συνεργάτες του.

Aς δούμε τα κυριότερα σημεία της ιδρυτικής διακήρυξης: 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Αποικιοκρατικές συμβάσεις τύπου μνημονίων, που υπεγράφησαν από προηγούμενες κυβερνήσεις, παραπλανώντας τον Ελληνικό λαό, με λανθασμένα στοιχεία και με απειλή της εθνικής μας ασφάλειας και κυριαρχίας, που θίγουν άμεσα η έμμεσα τα κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνικού  λαού και Πατρίδας, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά για το Κίνημα μας. Προτείνουμε την ολική επανεξέταση και επαναπροσδιορισμό των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, βασιζόμενοι στα νέα στοιχεία που θα προκύψουν , ορίζοντας επακριβώς πρώτα ποιο είναι το ακριβές χρέος της πατρίδας μας, και ειδικότερα προς ποιούς.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ -ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
Άμεση αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, με ευαισθησία στο περιβάλλον και την προστασία του. Αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας (Α.Π.Ε) που διαθέτει άφθονους η χώρα μας και προσαρμογή της νομοθεσίας. Άμεση προκήρυξη και οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ. Έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων το συντομότερο δυνατόν.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αξιοποίηση, προβολή και ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων, μουσείων και μνημείων με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας .Διεισδυτική πολιτική μέσω του Πολιτισμού σε αναπτυξιακή βάση σε σχέση με τρίτες χώρες και πολιτισμούς. Το Υπουργείο Πολιτισμού ορίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα Υπουργεία της Χώρας, σε στενή συνεργασία με τα Υπουργείο Οικονομικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης, που ενισχύουν τις δομές και λειτουργίες του .

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Άμεση οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και εν συνεχεία του δευτερογενούς. Εκπόνηση ενιαίου φορολογικού συστήματος, μακράς διαρκείας ως εγγυητική βάση για την προσέλκυση επενδύσεων και σταθερή ανάπτυξη, με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες την κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία. Επαναδιαπραγμάτευση όλων των δανείων με βάση την κοινωνική δικαιοσύνη και τις νέες διαμορφωμένες οικονομικές συνθήκες. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ειδικότερα των μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων. Δημιουργία και πάλι μιας ισχυρής μεσαίας Ελληνικής τάξης .

ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-ΑΝΕΡΓΟΙ
Εγγύηση κατώτατου μισθού και συντάξεων ,μη συναρτώμενες με το μνημόνιο, και  με προοδευτική ενίσχυση τους. Προστασία του πολίτη και ενισχυμένο κοινωνικό κράτος. Σταδιακή απορρόφηση των ανέργων σε κρατικά έργα και σε κρατικές  συμβάσεις ιδιωτικών εταιρειών, με σαφή προτεραιότητα στην πρόσληψη Ελλήνων και Ελληνίδων. Αναβάθμιση του Ο.Α.Ε.Δ. Επανεξέταση των κομμένων επιδομάτων αναπηρίας και αυτών των ατόμων με ειδικές ανάγκες, και γρήγορες διαδικασίες στην χορήγηση ή μη των επιδομάτων και συντάξεων  αυτών. Ειδικά σχολεία και Κ.Δ.Α.Π (Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης)  σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αντικειμενική και ανεξάρτητη  με σεβασμό και πάλι στις ανθρωπιστικές αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού. Άμεση απονομή της δικαιοσύνης μέσω σύντομων διαδικασιών και εκσυγχρονισμός των μέσων απονομής της, με  ηλεκτρονική μορφή σε όλη την Επικράτεια. Εξειδίκευση των δικαστικών λειτουργών στους τομείς απονομής της Δικαιοσύνης. Αναθεώρηση του Ελληνικού συντάγματος και ψήφιση του από τον λαό. Προώθηση από το Κίνημα ,του πολιτεύματος της Προεδρικής Δημοκρατίας με άμεση  εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τον Ελληνικό λαό, κατόπιν τροποποιήσεως του Συντάγματος μέσα από τις ορισθείσες νόμιμες διαδικασίες . 

ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
Επανεξέταση της γλωσσικής μεταρρύθμισης και του γενικότερου εκπαιδευτικού συστήματος, με συμμετοχή αρμοδίων επιστημόνων, καθηγητών και συμβούλων  όλων των ειδικοτήτων για την καθολικότερη και εγκυρότερη  αντιμετώπιση του ζητήματος . Αποκομματικοποίηση και αναβάθμιση  της παιδείας και του διδακτικού προσωπικού, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ανάλογη και σύμφωνη με τις πολιτιστικές καταβολές και παραδόσεις της Πατρίδας μας και του πολιτισμού μας. Συνειδητοποίηση της συμβολής της Ελληνικής γλώσσας ως θεμελιώδους στοιχείου του Ελληνικού Πολιτισμού, και ως βάσης της καλλιέργειας της ιστορικής, εθνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας και παράδοσης.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Ο Ανθρωπισμός σαν θεμελιώδης αξία του Παγκόσμιου Πολιτισμού έχει τις ρίζες του στον Ελληνικό πολιτισμό. Συνεπώς και η κάθε μορφή βίας και διαχωρισμός βάσει φυλετικών κριτηρίων είναι καταδικαστέα και ως θεωρία αλλά και ως πράξη. Απέχει όμως πολύ αυτό από το έντονο και ανεξέλεγκτο φαινόμενο μετανάστευσης η λαθρομετανάστευσης που η χώρα μας βιώνει τα τελευταία χρόνια. Άμεση ποσόστωση λοιπόν, του αριθμού των μεταναστών βάσει του αριθμού που αντέχει η οικονομία μας και οι κρατικές δομές, προσαρμοζόμενη στις εκάστοτε ανάγκες του Κράτους και της Ελληνικής κοινωνίας.  Στις παραμεθόριες περιοχές εντονότεροι έλεγχοι και αυστηρότερη ποσόστωση με βάση την Εθνική ασφάλεια και συμφέρον. Αυστηρότερος έλεγχος της λαθρομετανάστευσης και άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών  εκτός των συνόρων της Ελληνικής επικράτειας.

ΥΓΕΙΑ
Σε μια υγιή κοινωνία οι κομματικοί στρατοί  που σκοπεύουν στην κατάληψη αξιωμάτων, δεν έχουν καμιά θέση και πρέπει αυτοί που θα υπηρετήσουν σε νευραλγικές θέσεις και θα διαχειρίζονται τους πόρους της υγείας  να είναι άτομα με ειδικές σπουδές και εμπειρία στη διοίκηση των νοσοκομείων και των άλλων υγειονομικών μονάδων. Η υγεία είναι ένας τομέας που η περικοπή πόρων αμέσως μεταφράζεται σε υποβάθμιση , αυτό όμως δε σημαίνει  ότι θα πρέπει να γίνονται προμήθειες ή προσλήψεις  ανεξέλεγκτα. Οι προμήθειες θα γίνονται κεντρικά από μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων  στη κάθε ειδικότητα η οποία θα λαμβάνει  τις αποφάσεις με βάση τις ανάγκες ,την ποιότητα και την τιμή.

Οι προσλήψεις στο προσωπικό θα γίνονται αυστηρά με βάση τις ανάγκες και καμιά τρόϊκα δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων υγείας.   

Το κράτος θα πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες του με την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων του στους επαγγελματίες της υγείας εάν θέλει και οι πολίτες του να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του σε αυτό.

Η διατήρηση πόρων από την καταστολή της άνομης δραστηριότητας μεταξύ διεφθαρμένων λειτουργών υγείας θα εξασφαλίζεται με την παρουσία επιθεωρητών που θα  ελέγχουν σχολαστικά τις  δοσοληψίες και θα αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η μηχανοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός των νοσοκομείων και των μονάδων υγείας θα γίνει σε συνεργασία με  φορείς  και ιδρύματα  που έχουν διακριθεί για την ποιότητα του έργου τους.

Τα νοσήλεια θα πρέπει να είναι σε λογικό κόστος και ισορροπία με τη δυνατότητα των ασθενών και των ταμείων να τα επωμισθούν χωρίς ταυτόχρονα να θίγεται η ύπαρξη του νοσοκομείου με υπερβολικά χαμηλά κοστολόγια.

Το ζήτημα των αεροψεκασμών, εξαφανισμένο σχεδόν από τα κανάλια του μνημονίου,  συνιστά γενοκτονία κατά του ελληνικού πληθυσμού. Οι αεροψεκασμοί θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Αυτοί που ψεκάζουν θα π-ρέπει να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη και να να τιμωρηθούν για την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Για να υπάρχει φθηνό και αποτελεσματικό φάρμακο θα πρέπει να υποστηριχθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία τόσο η ιδιωτική όσο και η  κρατική που θα πρέπει να ξαναδημιουργηθεί. Επίσης η δημιουργία εργοστασίου με παραγωγή των συνηθέστερα χρησιμοποιούμενων ιατρικών εργαλείων και αναλώσιμων υλικών  σε χαμηλό κόστος θα  γλύτωνε τη χώρα μας από τεράστια σπατάλη συναλλάγματος.

Η αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων δεν είναι δύσκολη και το μόνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση για να επιτευχθεί η λύση τους.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΑΜΥΝΑ.
Εθνικό συμφέρον, αυτό θα ορίζει και την πορεία της εξωτερικής μας Πολιτικής. Σε συνάρτηση με μια ισχυρή στρατιωτική βιομηχανία για όλα τα σώματα στρατού, και με προμήθειες στρατιωτικού υλικού προσαρμοσμένο στις ανάγκες της χώρας και την γεωγραφία της, με ισχυρές συμμαχίες βασιζόμενες στα αμοιβαία οφέλη και συμφέροντα, η Εξωτερική πολιτική της Χώρας θα ακολουθήσει την πορεία της διεκδίκησης των έννομων συμφερόντων της και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτηρίζεται από ατολμία, ηττοπάθεια και υποχωρητικότητα, αντίστοιχη των προηγουμένων δεκαετιών. Στρατός μη μισθοφορικός, βασιζόμενος στην φιλοπατρία και την Εθνική υπερηφάνεια που θα καλλιεργείται σε όλες τις βαθμίδες και όπλα. Αναβάθμιση των μισθών ανδρών και γυναικών των σωμάτων ασφαλείας, και των Ενόπλων δυνάμεων και αποκομματικοποίηση  σε όλες τις βαθμίδες και όπλα. Βασικά  κριτήρια της μεταρρύθμισης ορίζονται, η φιλοπατρία, η ικανότητα ,και πάντα στην  βάση της  υπεράσπισης του Εθνικού συμφέροντος, όπου στρατός και σώματα ασφαλείας θα δρουν ως εγγυήτριες  δυνάμεις της ασφάλειας και της ευημερίας του Ελληνικού λαού και όχι ως κομματικοί μηχανισμοί καταστολής.  


ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.
Μια άλλη ακόμα Ελλάδα, περίπου ίση σε αριθμό με αυτήν του Ελληνικού κράτους, που ουσιαστικά όμως δεν μετέχει ,δεν συναποφασίζει για την πορεία του Ελληνικού  κράτους και τις τύχες του Έθνους μας, χωρίς δυνατότητα ψήφου εκτός των συνόρων της Ελληνικής Επικράτειας, Έλληνες και αυτοί ,υποβαθμιζόμενοι όμως ως παθητικοί δέκτες και μόνο , τελεσίδικων αποφάσεων, με άμεσο αποτέλεσμα την διάσταση Ελληνικού κράτους και Ελληνικού έθνους . Άμεση ενεργοποίηση  του Απόδημου Ελληνισμού με δικαίωμα ψήφου στις προξενικές αρχές των τόπων διαμονής τους, και ενεργή συμμετοχή του σε όποιες άλλες διαδικασίες έχουν να κάνουν με την συνολική πορεία και χάραξη στρατηγικής ,του Ελληνισμού ως ενιαία Δύναμη σε όλα τα επίπεδα. Αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Αποδήμου Ελληνισμού και λειτουργία του ως υπερκομματικού φορέα με ενισχυμένες αρμοδιότητες, ως πολλαπλασιαστής της Εθνικής ισχύος, για την διεθνή προβολή των Εθνικών μας θέσεων και Πολιτισμού και την τόνωση της Ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
1.Κατοχικό δάνειο
2.Επανορθώσεις για τις καταστροφές των υποδομών που υπέστη η Ελλάς από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
3.Διεκδικήσεις των θυμάτων για τις εκτελέσεις αμάχου πληθυσμού.
4.Αρχαιολογικοί θησαυροί που εκλάπησαν.





Και κατέληξε ο Ε.Μπεξής παρουσιάζονας την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα:

"Για μας δεν υπάρχουν Έλληνες πρώτης δεύτερης η τρίτης κατηγορίας, υπάρχουν μόνο Έλληνες που αγωνιούν για το παρελθόν παρόν ,και μέλλον αυτού του τόπου και Ελληνόφωνοι που με κάθε τρόπο πασχίζουν να διαλύσουν οτιδήποτε συνέχει ένα έθνος με πάνω από 9.000 χρόνια  τουλάχιστον ιστορία  και πολιτισμό. Αλλά ξεχνάνε κάτι σημαντικό. Αυτή η πατρίδα είναι βγαλμένη από τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά, δεν πεθαίνει, δεν σβήνει, σκλαβώθηκε άλλοτε όπως και τώρα, αλλά πάντα τα παιδιά της την κρίσιμη ώρα ήταν έτοιμα για να κερδίσουν την ελευθερία και την τιμή της μεγάλης μάνας όλων μας, της Ελλάδας. Και η κρίσιμη ώρα για άλλη μια φορά ήρθε λοιπόν. Και η απαίτηση των καιρών και της ιστορικής μας κληρονομιάς και καθήκοντος, δεν μπορεί πάρα να είναι μόνο μία.  Ίτε παίδες Ελλήνων, ελευθερούτε Πατρίδαν!"

oparlapipas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου