Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Το μήνυμα ενός μικρού παιδιού σε όσους ακόμα το σκέφτονται να γίνουν δωρητές οργάνων…

Το μήνυμα ενός μικρού παιδιού σε όσους ακόμα το σκέφτονται να γίνουν δωρητές οργάνων…Ο 7χρονος Matthew Pietrzyk γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική ανωμαλία που απαιτεί την μεταμόσχευση νεφρών. Όπως όμως και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι η μάχη του για να εντοπιστεί ένας κατάλληλος δότης μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί άκαρπη.
Στο πλευρό του όμως ο μικρός Βρετανός έχει πλέον έναν μοναδικό σύμμαχο. Έναν 5χρονο Αυστραλό που βίωσε πριν ακριβώς την ίδια κατάσταση και τώρα «σήκωσε τα μανίκια» και ρίχτηκε και εκείνος στην μάχη για να βοηθήσει με κάθε τρόπο τον 7χρονο συνάνθρωπο του.
Ο τρόπος που βρήκε ο αυστραλός για να εκφράσει την συμπαράσταση του και να καλέσει τον κόσμο να βοηθήσει τον Matthew, ήταν με την βοήθεια ενός βίντεο που ανέβασε στο youtube για να του στείλει ένα μήνυμα μέσα από την καρδιά του αλλά και η δημιουργία μιας ιστοσελίδας για να κάνει κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να στηρίξουν τον μικρό βρετανό.


«Η μαμά και ο μπαμπάς μου, μου είπαν πως περιμένεις για να βρεις ένα καινούργιο νεφρό. Θέλω να σου πω, κουράγιο φίλε. Υποβλήθηκα και εγώ σε μεταμόσχευση πριν από έναν χρόνο. Θυμάμαι όμως πόσο δύσκολο ήταν να ζεις με την βοήθεια ενός μηχανήματος, να κάνεις κάθε μέρα ενέσεις. Όμως...συνέχισε τη μάχη σου, σήκωσε ψηλά το κεφάλι Matthew...»

http://goodstory.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου